Megváltó lehet a Krisztus-szobornál

Jómagam azt vallom, mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát – mondta Rédli András.

Magyar Nemzet
2013. 10. 19. 4:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Imre Géza a hét végén nem lép pástra, de vele kapcsolatban sokkal inkább az a hír, hogy 38 évesen a minap úgy döntött, egy lazább év után a 2016-os olimpiát megcélozza. Tudták, milyen bejelentésre készül? – indítottuk a beszélgetést Rédli Andrással.
– Hogyne. Nekünk is említette, hogy a versenyek után már több idő kell neki a regenerálódásra, és most egy évre parkolópályára teszi magát. Szeretne feltöltődni, s ha ezután úgy látja, hogy Rióban is a csapat hasznára lenne, akkor megpróbálja kiharcolni a részvételt.

– Rió de Janeiróban Imre Géza 41, Boczkó Gábor 39 éves lenne, ön 33, Szényi Péter 29. S ugyan a párbajtőr tudvalevőleg nem a sihederek terepe, nem lenne nagyon öreg már ez a csapat?
– Jómagam azt vallom, mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát, és nem hinném, hogy Gézáról ismeretlenül bárki is megmondaná, ő most mennyi. Bízom a csapatunkban, számomra pedig az a kiindulási alap, ahogy Géza vívott a világbajnokságon. Bár jövő hétfőn betöltöm a harmincat, így tulajdonképpen már nekem is a B oldal forog, még a 2020-as olimpián is ott akarok lenni. Rióban éppen krisztusi korban leszek, és szeretnék összefüggést látni azzal, hogy a játékokat a híres, kitárt karú Krisztus-szobor szomszédságában rendezik Jó lenne legalább egy arannyal hazatérni onnan. Tudom persze, hogy addig még rengeteg munka vár rám, de úgy érzem, egyre érettebben, higgadtabban vívok, ami egyébként a világranglistás helyezésemben is visszaköszön. Jelenleg tizennyolcadik vagyok a rangsorban, és csak négy pont választ el attól, hogy bekerüljek a legjobb tizenhatba. Az a cél, hogy ez összejöjjön, mert akkor a Világkupákon már nem kellene vívnom a selejtezőkben.

– A világbajnok csapat tagjai élveznek valamiféle védettséget a válogatásnál?
– Csak annyit, hogy a jövő év elején a dohai és a legnanói világkupákra hármunknak már megvan a repülőjegye, ettől eltekintve nem szabad hátradőlnünk.

A teljes interjút a Magyar Nemzet szombati számában olvashatja.

(Fábik Tibor)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.