Egri vagy szolnoki csillagok: indul a bajnoki döntő

A Szolnok otthon is próféta lehet, az Eger csak idegenbeli bravúr árán védheti meg a címét.

Ch. Gáll András
2014. 05. 09. 3:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolnokiak hatszor lettek bajnokok, 1954-ben először, 1964-ben mindmáig utoljára, tehát kínálják magukat a kerek évfordulók. A hevesiek ugyan csak kétszer, de a két időpont 2011 és 2013, aminek azért a jelent illetően nagyobb a relevanciája. Bár annak még nagyobb, hogy az idei alapszakaszt a Szolnok nyerte; az Egerrel oda-vissza verték egymást, mindketten kikaptak egyszer a Szegedtől, de a címvédő a Vasas elleni 8-8 alkalmával is elhullajtott egy pontot, így zárt az élen Kovács István együttese. Az elődöntőt mindketten 3-0-ás „söpréssel” hozták a Honvéd, illetve a Szeged ellen, a fináléban nem ezt az eredményt ígéri a papírforma.

A Gerendás György helyét átvett – szezon közben, a méltatlan BL-szereplés miatt, azon belül is a súlyos fiumei vereség után váltották le az Egerben emblematikus trénert – Dabrowski Norbert sem lihegte túl az első parti tétjét, amikor klubja honlapján azt fejtegette, annak még nincs döntő jelentősége, majd úgy folytatta: „Legyen bármi az eredmény Szolnokon, a második alkalommal a vesztes mindent elkövet azért, hogy ne legyen kettő a különbség. Mert onnan visszajönni már nagyon embert próbáló, vagy onnan már szinte nem lehet veszíteni. Ezért gondolom úgy, hogy az egri meccsnek lesz a legnagyobb jelentősége.”

Szolnoki részről ugyancsak nem egy lapra tesznek fel mindent, erről Kovács István szakmai igazgató kollégája, Cseh Sándor így beszélt: „Nem visszavágóra, hanem a bajnoki döntőre készülünk (a tavalyi fináléban az Eger a Szolnokot gyűrte le), de tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Az Eger jó csapat, csak két ponttal szerzett nálunk kevesebbet az alapszakaszban, az elődöntőben pedig három meccsen verte a Szegedet. Rutinos, kifejezetten jól úszó, darálós társaság. Igaz, a Bajnokok Ligájában nem a legjobban szerepel, de az edzőváltás után mostanra kezd újra összeállni. A pályaelőny csak egy lehetőség számunkra, igyekszünk majd élni vele.”

Az Egernek ennyi kevés, a címvédőnek egyszer a Tiszából is ki kellene fognia azt a bizonyos aranyhalat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.