Megizzasztotta a világ egyik legjobbját Babos Tímea

Szettet tudott nyerni a monterreyi döntőben Muguruza ellen, a mérkőzés viszont a spanyolé lett.

Gabay Balázs
2018. 04. 09. 5:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remekül kezdte a mexikói torna fináléját a legjobb magyar női teniszező, számos szettlabdája volt az első játszmában, amiből egyet ki is tudott használni. Bár a második szettben is jól indított (2:0), a verseny első számú kiemeltje, a világranglistán egyesben harmadik Gabrine Muguruza fordított, egészen megváltozott a játék képe.

Így döntő szett következett, melyben a spanyol rögtön elvette adogatását. Kizökkent a kezdeti lendületből a magyar, s ezt maximálisan kihasználta riválisa, ő nyerte a mexikói tornát.

– Ott volt az esély a kezemben. De Muguruza régóta top 10-es játékos, ez most is érződött. Nekem is több ilyen meccset kell játszanom, hogy jobban érezzem a ritmust. Az a nagy különbség a legjobbak és a többi játékos között, hogy azonnal ott volt a nyakamon, amint egy picit esett a játékom színvonala, vagy visszavettem és nem olyan sebességgel játszottam. De összességében nagyon boldog vagyok, jó hetet zártam, egyre jobban játszottam. A mai meccs is jó volt, el kell hinni, hogy ide tartozom. Szuper lezárása volt a kemény pályás szezonnak! – írta honlapján Babos.

Babos Tímea nagyszerűen kezdte az évet, ugyanis párosban Australian Opent nyert, egyesben pedig februárban bejutott a Taiwan Open döntőjébe, ahol le is győzte Katerina Kozlovát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.