A Chelsea előtt az Újpest jön a Groupama Arénába

Augusztus 4-én az öregfiúk-mérkőzés egyben a stadion teljes infrastruktúrájának főpróbája is lesz.

FT
2014. 07. 28. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 10-én a Chelsea elleni mérkőzéssel nyitja meg hivatalosan kapuit a nagyközönség előtt a Groupama Aréna, de az első meccsre már néhány nappal korábban, augusztus 4-én sor kerül, amikor legendák lépnek a pályára – jelentette be Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója. Az FTC és az Újpest öregfiúi mérkőznek majd meg egymással, mégpedig kizárólag az augusztus 4-ig bérletet váltó, vagy már bérlettel rendelkező szurkolók, valamint az építkezésben részt vevő munkások biztatása közepette. „Ezzel az exkluzív rendezvénnyel szeretnénk megköszönni a bérletet váltók elkötelezettségét, valamint a kivitelezők kétkezi munkáját” – hangzott el a sajtótájékoztatón. A mérkőzés egyben jótékony célt is szolgál, a meccs dedikált labdáját a szervezők elárverezik, és a befolyt összeget a Tűzoltó utcai Gyermekklinika támogatására fordítják.

Ahogy a színházban nyilvános főpróba előzi meg a premiert, úgy a Groupama Aréna nyitómérkőzése előtt is szükség van egy főpróbára – erről már Szekeres Tamás, az üzemeltető Lagardère Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezető igazgatója beszélt. Tájékoztatása szerint az öregfiúk meccsén ellenőrizni fogják, hogy rendben van-e a világítás, a hangosítás, a kamerák, a 220 képernyő vagy a két eredményjelző, amelyek egyébként a legnagyobb és a legtökéletesebb képet nyújtják hazánkban. Az újdonságok között említette a legutóbbi világbajnokságról ismert gólvonal-technológiát is, valamint azt a Tracab Online elnevezésű mérkőzéselemző szoftvert, amely minden egyes játékos pályán nyújtott teljesítményéről folyamatosan szolgáltat adatokat.

A főpróba során nemcsak a high-tech újdonságok működését ellenőrzik, hanem minden eszközt és létesítményt, így például hazánk első, technológiai megoldásaiban is egyedülálló Fradi Múzeumát, illetve a beléptetőrendszert is. Az Európa legmodernebb stadionját üzemeltető cég vezetője hangsúlyozta, hogy az új arénába érvényes szurkolói kártya kiváltásakor a Ferencvárosi Torna Club, illetve a Lagardère ugyanazokat az adatokat kéri a szurkolóktól, mint eddig. Az új, modern és biztonságos beléptetőrendszer egyetlen célja, hogy megállapítsák, valóban a kártya tulajdonosa akar-e bejutni, az azonosítás a regisztrációnál generált számsor alapján történik. Ezt a számsort más adatbázissal összevetni nem lehet, a szurkolók azonosítására, vagy akár bűnüldözési célra felhasználni lehetetlen.

„Biztos vagyok benne, hogy hamarosan beigazolódik a beléptetőrendszer hatékonysága. Azt szeretnénk, ha a meccslátogatás egy családi élménnyé válna a Groupama Arénában, ahol a gyerekek miatt sem kell aggódni, hogy esetleg nem nekik való dolgokkal találkoznak a lelátókon” – mondta Szekeres Tamás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.