A Debrecen egyetlen lépésre az EL-főtáblától

A nagyerdei odavágón 1-0-ra győztek Szakályék. Sidibe tizenegyesből talált be. Ha továbbjutnak, az Európa-liga csoportköre már biztos.

MNO
2014. 07. 29. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vendéghelyzetekkel kezdődött a találkozó, a fehéroroszok néhány percen belül négy nagy lehetőséget is elpuskáztak. Ezután kissé alábbhagyott a lendületük, a Debrecen is rendezte sorait, és leginkább a mezőnyben folyt a játék. A játékrész második felében a hazaiak is kidolgoztak néhány helyzetet, de gól nem született.

A szünet után büntetőhöz jutott a DVSC, a 11-est a sértett, Sidibe magabiztosan értékesítette. A folytatásban is lendületben maradt a hazai csapat, de újabb gólt nem sikerült elérnie, majd átadta a területet a riválisnak, és kontratámadásokra rendezkedett be. A vendégek nem tudták átjátszani a debreceniek immár jól záró védelmét, a kontrák pedig nem hoztak eredményt, így maradt az egygólos hazai siker.

A párharc tétje a főtáblás szereplés a nemzetközi futballszíntéren. Az a csapat ugyanis, amely továbbjut, biztos résztvevője lesz valamelyik európai kupa főtáblás küzdelmeinek: a negyedik kör győztesei a BL, vesztesei pedig az Európa-liga csoportküzdelmeiben lesznek érdekeltek.

A visszavágót egy hét múlva rendezik.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Debreceni VSC–BATE Boriszov (fehérorosz) 1-0 (0-0)
Debrecen, 11 ezer néző, v.: Marciniak (lengyel)
gólszerző: Sidibe (56., 11-esből)
sárga lap: Sidibe (52.), Bódi (82.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.