A Fradiból az Evertonba: Besic aláírt

A vébét is megjárt bosnyák futballista öt évre Liverpoolba költözik. Új edzője agyba-főbe dicséri.

GB
2014. 07. 28. 16:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A liverpooli klub hétfőn Twitter-oldalán közölte, hogy a Ferencvárostól érkező bosnyák futballista – aki pályára lépett a brazíliai világbajnokságon hazája válogatottjának mindhárom csoportmérkőzésén – ötéves szerződést írt alá. Mindezt az FTC honlapja is megerősítette.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a 21 éves Besicért mekkora összeget fizetett az Everton. Korábbi szigetországi sajtóértesülések szerint körülbelül 4 millió font (1,56 milliárd forint) lehetett a vételár.

Besicet 2012 nyarán a Hamburgtól ingyen szerezte meg a Ferencváros, az akkor kötött megállapodás értelmében a német klubot, valamint a menedzsmentet illeti meg az átigazolási díj hetven százaléka, a fennmaradó harminc százalék pedig a Ferencvárosé.

A játékos már a múlt héten elutazott a szigetországi együttes thaiföldi túrájára.

Roberto Martínez, az Everton vezetőedzője kiemelte, Besic még nagyon fiatal, s az elmúlt két szezonban rengeteget fejlődött, védőként és védekező középpályásként is „hihetetlenül magas szinten” futballozott. „A vb-n megmutatta, hogy kész játékos, aki kitűnően lát a pályán, gyors, és remek technikai képességekkel rendelkezik, ezért számunkra igazi erősítés egy nagyon fontos poszton” – tette hozzá Martínez.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.