A Pécs 600 ezret fizet palesztinázásért, a Fradi 400 ezret

Az MLSZ komoly bírságokat szabott ki a klubokra az NB I első fordulójában.

GB
2014. 07. 29. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OTP Bank Liga múlt hétvégi, első fordulójában a PMFC drukkerei az MTK elleni mérkőzésen – akárcsak a debreceni szurkolók Nyíregyházán – „többször, folyamatosan kiabálták a Palesztinára vonatkozó politikai üzeneteiket, emellett megbotránkoztatásra okot adó rigmusokat kiabáltak” – áll a közleményben. A ferencvárosi szurkolók ugyancsak politikai tartalmú üzeneteket kiabáltak Kecskeméten.

A Haladás–Újpest-találkozóval kapcsolatban a hazaiakra 100, a vendégekre 200 ezer forint büntetést szabtak ki. A Nyíregyháza 100 ezer forintot fizet.

A szövetség jelezte, hogy a pénzbüntetésekből befolyó összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott, a hazai labdarúgás szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt rászoruló és arra érdemes személyeit támogató Focisegély Alapítványhoz kerül.

A hétvégi fordulóban kiállított játékosok közül Kovács István (Videoton) és Villám Balázs (Dunaújváros) két-két, a ferencvárosi Mateo Pavlovic pedig egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.