A világ második legjobbja nem indul a US Openen

Kihagyja az év utolsó Grand Slam-tornáját, az augusztus végén kezdődő US Opent Li Na, a női teniszezők világranglistájának második helyezettje.

Deák Zsigmond
2014. 07. 31. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harminckét éves kínai játékos március óta bajlódik a lábával, s emiatt nem indul a jövő héten Montrealban, majd egy héttel később Cincinnatiben sem. „Az orvosi csapatom azt javasolta, hogy iktassak be egy szünetet, pihentessem a térdem, hogy gyorsabban gyógyuljon” – írta csütörtökön Facebook-oldalán a három éve Roland Garrost, idén télen pedig Australian Opent nyerő, tehát két Grand Slam-torna trófeájával rendelkező Li Na. Hozzátette, hogy a szeptember végi, vuhani és pekingi, tehát számára hazai versenyeken már ismét ott akar lenni a mezőnyben.

A US Open augusztus 25-én kezdődik New Yorkban, Li Na eddigi legjobbjaként tavaly az elődöntőig jutott. Ausztráliában jobban megy neki, két második hely mellett egyszer nyert, és így verte az idei melbourne-i fináléban a szlovák Dominika Cibulkovát:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.