Álruhában menekült Nisimura, a horvátgyilkos bíró

Két héttel a vb után vallomás: álruhában szökött haza Brazíliából a horvátokat kiejtő bíró, a japán Nisimura.

Ch. Gáll András
2014. 07. 28. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki emlékszik ma már Juicsi Nisimurára? Pedig alig hat hete volt a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzése, a Brazília–Horvátország-összecsapás, amelyet 3–1-re nyert meg a házigazda, minimum ellentmondásos körülmények között.

Bizony, Nisimura alaposan „elvezette” azt a mérkőzést.

Először is ki kellett volna állítania Neymart egy azonnali piros lappal, amikor durván lekönyökölte Luka Modricot, a horvátok irányítóját. Csak sárgát kapott érte

Milyen különös, két perccel később, a 29. percben jött Neymar egyenlítő gólja, holott a brazilok legjobbjának akkor már nem is lett volna szabad a pályán tartózkodnia

De ott volt, s ha már ott volt, ki is egyenlített. Aztán a 70. percig 1–1 volt az állás, de akkor Fred beleült Lovren ölébe, majd látványosan eldobta magát. Nisimura „megkajálta a nagyhalált”, és tizenegyest adott, amit Neymar értékesített. 2–1.

Később még egy szabályos horvát gólt nem adott meg a japán, állítólag Olic lökte Julio Cesart – pedig dehogy

Nos, ezek után nem csoda, hogy a horvát szurkolók haragudtak Nisimurára, akinek a vb hátra lévő ideje alatt álruhában, önmagát elmaszkírozva kellett közlekednie az utcán, s mindvégig a rendezőség által biztosított testőrök kísérték. Így is akadt olyan szituáció, amikor felismerték a horvátok, és meg akarták verni, csak a testőrök tudták kimenteni a japánt szorult helyzetéből.

Amikor hazautazott a riói repülőtérről, akkor is álruhában tette mindezt, s csak most, két héttel a vb befejezése után merte lenyilatkozni hányattatásait egy japán újságnak.

A legszebb az egészben, hogy Nisimura már a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon is jó nagyot hibázott, akkor a Hollandia–Brazília (3–0) mérkőzésen egy szabályos brazil(!) gólt nem adott meg. Úgy látszik, négy évvel később törlesztette az adósságot

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.