Balzsaynak tízezer eurót gyűjtöttek német sporttársai

A rákkal küzdő Balzsay Károlynak Budapesten adta át a csekket Peter Hanraths és a világbajnok Jürgen Brähmer.

Deák Zsigmond
2014. 07. 28. 1:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sztereotípia szerint a profi ökölvívás világában kevés az érzelem és minden a piszkos anyagiak körül forog, de tegnap mindezt személyesen cáfolta két német úriember. Peter Hanraths, a hamburgi Universum Box Promotion igazgatója és Jürgen Brähmer, a WBA szervezet jelenlegi félnehézsúlyú világbajnoka Budapesten járt, hogy a hamburgi klub korábbi magyar bunyósával, Balzsay Károllyal találkozzon. S nem jöttek üres kézzel, hoztak egy tízezer eurós csekket, amit az egykori sporttársak gyűjtöttek össze nyirokrákkal küzdő klasszisunknak. Ők maguk ezer-ezer euróval járultak hozzá az adományhoz.

„Személyes jó kapcsolatban álltam az Universum magyar bunyósaival, Kovács Kokóval, Erdei Zsolttal és Karcsival is, egyértelmű volt a támogatásom. Jómagam súlyos szívbetegségen estem át, s tudom, ilyenkor a legfontosabb a pozitív életszemlélet” – mondta Hanraths, Brähmer pedig így fogalmazott: „Nem csak a jóban, a rosszban is össze kell tartanunk, erkölcsi kötelességemnek éreztem, hogy segítsek.” A 35. születésnapját múlt szerdán ünneplő Balzsay köszönettel fogadta a váratlan és nem remélt támogatást: „Nagyon meg vagyok hatva, s természetesen mindent megteszek, hogy teljesen felépüljek.”

Amelyhez nemcsak a pénzösszeg, hanem a nemes gesztus is hozzájárulhat a Peter Hanraths említette pozitív életszemlélet jegyében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.