Banánért ne a Hungaroringre menjünk

Aki nem akar négy húsos szendvicset bevágni, ezen az áron ferraris sapkát plusz egy kétdecis jégkását is kap.

2014. 07. 25. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mercedeses baseballsapkát tízezer, tizenkétezer és tizennégyezer forintért is vásárolhatunk a Hungaroringen, a ferraris és a Red Bull-os csak kilencezer-ötszázba kerül –, hát igen, a pályán Rosberg is veri Alonsót és Vettelt. No persze nem minden esetben van szoros összefüggés a között, hogyan teljesít a csapat és mennyibe kerül az emblémájával ékesített termék, mert akkor a mclarenes pulóverért nem kérhetnének harmincnyolcezer forintot. S a Räikkönen-feliratos, a pilóta rajtszámával, hetessel ellátott piros póló is éppen csak megéri a tizenötezer forintot. Az újonc orosz Kvjat rajongóinak tizenegyezret kell leszurkolniuk azért a pólóért, amelyre kedvencük nevét és autóját, a Toro Rossót vasalták.

Aki inkább ételre, italra költene, bőséges kínálattal és a tavalyinál nem magasabb árakkal találkozhat. Igaz, nem éppen alacsonyakkal, főleg annál a vérszemet kapott zöldségesnél, ahol 1100 forint a banán kilója. Úgy látszik, idén rossz volt a termés Hot dogot 1200 és 1500 forintért is láttunk, húsos szendvicset 2500-ért, perecet 900-ért, gíroszt 1500-ért, a gírosztál ugyanakkor az egyik helyen 2500, a másikon 3200 volt. Utóbbinál egy szelet kenyérért 200, a kovászos uborkáért 600 forintot kértek – nem is itt tolongtak az éhes emberek. S a hat darab ropogós hagymakarika egy ezresért sem a legjobb választás egy korgó gyomrú Forma–1-es rajongónak.

A sima lángost 1000, a tejfölöst 1500-ért adják, a fél literes üdítő egységesen 600, fél liter csapolt sör 800-ba kerül. Az idei sláger a jégkása, két deci 400, három deci 550, öt deci 900 forint, van málna, zöld alma, citrom, áfonya és trópusi gyümölcs változatban is. S pálcikás jégkrémmel is hűsölhetünk mindössze 600 vagy 800 forintért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.