Böde-tripla a Kecskemét ellen

A Ferencváros Böde Dániel mesterhármasával 3-1-re győzött a Kecskeméten, a Felcsút kikapott Diósgyőrött.

LM
2014. 07. 27. 16:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben a mezőfölényben játszó Ferencváros Böde góljával megérdemelten jutott vezetéshez. A hazaiak csak a védekezéssel törődtek, gólhelyzetet egyáltalán nem tudtak teremteni Dibusz kapuja előtt. A második félidő elején feltámadt a hazai csapat, az egyenlítés is majdnem sikerült, de Novák lövése a kapufáról kifelé jött. A hazaiak támadásban maradtak és egyenlíteni tudtak, Novák beadását Dibusz Kitl elé ütötte, ő a kapufa és egy vendég védő segítségével a hálóba lőtt.

A kecskemétiek ezután is igyekeztek helyzeteket teremteni, egy ellentámadásból azonban Böde fejesgóljával ismét a Ferencváros jutott előnyhöz. A zöld-fehérek támadója a mérkőzés végén Karan hatalmas hibáját kihasználva harmadik gólját is megszerezte, bebiztosítva csapata győzelmét.

A zöld-fehérek, akik 2010 után hozták el újra a három pontot Kecskemétről, az elmúlt szezon végi eredményes hajrájukat is beleszámolva sorozatban a tizedik bajnoki találkozójukat nyerték meg.

NB I., 1. forduló:
Kecskeméti TE-Ferencvárosi 1-3 (0-1)
Kecskemét, 2432 néző, v.: Iványi
gólszerző: Kitl (63.) illetve Böde (26. 77. 86.)
kiállítva: Pavlovic (90.)
sárga lap: Pavicevic (16.) illetve Pavlovic (85., 90.)

Kecskeméti TE:
Tujvel - Botka, Karan, Varga, Polyák - Kitl, Patvaros (Novák a szünetben), Savic (Balázs 64.), Eninful, Bebeto (Gréczi a szünetben) - Pavicevic (Novák a szünetben)

Ferencváros:
Dibusz - Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig - Somalia (Nalepa 83.), Gyömbér, Gera (Lauth 64.), Busai, Kukuruzovic (Nagy D. 70.) - Böde

Az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójára készülő Diósgyőr 2-1-es győzelmet aratott a vendég Puskás Akadémia ellen vasárnap. Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét oldalon akadtak helyzetek. A félidő derekától inkább a Diósgyőr irányított, de nem sikerült bevennie Hajdúch kapuját, s a szünetben gól nélküli döntetlen volt az állás. A második félidő hazai rohamokkal kezdődött, s ezek néhány perc alatt góllá is értek. Többnyire a folytatásban is a házigazdák veszélyeztettek, a vendégek csak elvétve jutottak el a diósgyőri kapuig. A hajrá elején aztán megduplázta előnyét a hazai csapat, s ezzel el is dőlt a három pont sorsa, igaz, Lencse még az utolsó pillanatban szépített. A Diósgyőr – amely az orosz Krasznodarral találkozik majd az EL-selejtező harmadik körében – megérdemelten győzött.

NB. I. , 1. forduló:
Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia 2-1 (0-0)

Miskolc, 4314 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Husic (50.), Bacsa (72.), illetve Lencse (92.)
sárga lap: Marjanovic (42.), Gosztonyi (59.), illetve Makrai (38.), Gohér (55.), Lencse (70.)

Diósgyőr:
Antal - Okuka, Alves, Debreceni, Husic - Marjanovic (Gosztonyi, a szünetben), Elek, Bognár, Nikházi - Bacsa (Bori, 77.), Grumic (Takács, 57.)

Puskás Akadémia:
Hajdúch - Szélesi, Vaszicsku, Tamás, Gohér - Denkovic (Czvitkovics, 60.), Polonkai (Papp, 70.), Szakály D., Tóth B., Makrai (Tischler, 56.) - Lencse

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.