Brazil karnevál a strandröplabdázók ob-döntőjében

A hét végén a Margitszigeten szambatáncosok is szórakoztatják majd a közönséget.

FT
2014. 07. 30. 11:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati főtáblás mérkőzéseket a Kispesti Uszoda napozókertjében (Simonyi Zsigmond utca 31.) található négy, kiváló minőségű pályáján rendezik délelőtt 9 órától. Az elődöntőket, a bronzmérkőzéseket és a döntőket vasárnap a Margitszigeten, az Atlétikai Centrum mellett kialakított pályán játsszák majd le. Az elődöntők 10 és 11 órakor kezdődnek, majd déltől egy amatőrbajnokság is szerepel a repertoárban. A délutáni program 16.30-kor a férfi bronzmérkőzéssel kezdődik, majd 18 órakor a női bronzmeccs, 19.45-től a női, 20.45-kor pedig a férfi döntő következik, s a két utóbbi eseményt a PRO4 televízió élőben közvetíti. A vasárnapi mérkőzések között brazil szambatáncosok szórakoztatják majd a közönséget, a jövő évi Eb-re kijutott női válogatott játékosai pedig dedikálást tartanak.

„A Magyar Röplabda Szövetség egyik legfőbb törekvése, hogy a következő évtől újra legyen televíziós közvetítés, már a mesterversenyekről is, amivel tovább lehetne népszerűsíteni a sportágat. Ehhez nagy segítséget jelentenek a kormány, az Emmi és a MOB támogatásai” – nyilatkozta Poór Csaba elnök a Magyar Röplabda Szövetség szerdai sajtótájékoztatóján.

„A bajnokságon az idei négy mesterversenyen legtöbb páros ranglista pontot gyűjtő tizenöt páros szerzett indulási jogot, tizenhatodikként pedig – a szakág történetében először – a múlt hétvégi U18-as bajnokság győztesei (Bán Viktor, Batári Csaba és Ancsin Brigitta, Juraszik Patrícia) nevezhettek. Érdekesség, hogy két egykori jégkorong-legenda, Ancsin János és Ancsin László leányai is ott lesz a mezőnyben. Előbbié, Ancsin Kitti a verseny egyik legnagyobb esélyese, aki a korábbi bajnok Józsa Zsuzsannával két mesterversenyen is győzni tudott” – tette hozzá László Éva, a Strand- és Szabadidő Röplabda Bizottság elnöke.

Buday Balázs szakmai referens – aki maga is indul a viadalon – többek között a bajnokság  döntőjén mutatott játék alapján jelöli majd ki a 2016-os riói olimpiára is kvalifikáló Kontinentális Kupa selejtezőjének második fordulójában induló magyar strandröplabda válogatottat.

A bajnokság összdíjazása – amelynek címvédői a férfiaknál Horváth Balázs és Vocskó Máté, a hölgyeknél pedig a Kiss testvérpár, Regina és Viktória – hárommillió forint, amelyet az első nyolc közé bejutó párosok között osztanak majd szét. Az ob mesterdöntőjére a belépés díjtalan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.