Buzánszkyt is elkápráztatták a Tusványoson

A Tusványosi Fináléban székelyföldi és budapesti csapatok csillogtatták meg tudásukat. Az Aranycsapat legendája is gratulált nekik.

GB
2014. 07. 29. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiélezett végjátékban, 1–0-ra a Csíki Sapientia csapata nyerte meg az első TuFit, akik a döntőben a sepsiszentgyörgyi Sepsi Ifjúság csapatát múlták felül. Harmadik helyen az ELTE-BEAC csapata zárt, megelőzve a marosvásárhelyi F.R. Adyt – írja sajtóközleményében az ELTE-BEAC.

A július 25–26-án megrendezett futsaltornára nyolc csapat kapott meghívást. A 2014-es évben rendezett csíkszeredai, székelyudvarhelyi, budapesti és révkomáromi tornákon legjobban teljesítő egyetemi csapatok kvalifikálták magukat a júliusi döntőre. Csíkszeredáról, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről és Budapestről érkeztek csapatok.

A szervezők célja, hogy a Kárpát-medencei egyetemek számára szervezett torna ne csupán egy sportesemény legyen, hanem a Kárpát-medencei ifjúság összefogásának jelképe is. Buzánszky Jenő, a rendezvény fővédnöke az esemény díjátadóján kiemelte: „A magyar fiatalok és a magyar labdarúgás számára is nagy szükség van az ilyen rendezvényekre.”

Ilyés Szabolcs, a TuFi főszervezője a díjkiosztó ceremónián elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a 25 éves Tusványos programját a sport által még színesebbé tudták tenni. Sajnálatát fejezte ki ugyanakkor, hogy a vajdasági, kárpátaljai és felvidéki csapatok nehéz anyagi helyzetük miatt nem tudtak részt venni, ezért a torna szervezői a következő évekre keresik azokat a támogatókat, akik számára fontos a magyar közösségek közötti kapcsolat építése és a sport támogatása.

A legjobbaknak járó díjakat Buzánszky Jenő és Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere, a torna támogatója adta át. Egy Buzánszky Jenő által dedikált labdát, a torna különdíját a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. ajánlotta fel. A díjat Pásztor Zoltán, a Kossuth rádió intendánsa adta át. A tornán a legjobb játékosokat is díjazták: Kisgyörgy Zsolt (Sepsi Ifjúság, legjobb kapus); Gliga Krisztián (Csíki Sapientia, legjobb játékos); Kiss Gergő (ELTE-BEAC, legjobb védekező játékos); Lélek Levente (F.R. Ady, gólkirály).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.