Döntetlent játszott a bajnok és az újonc

Döntetlent játszott egymással az újonc, házigazda Nyíregyháza és a címvédő Debrecen a labdarúgó NB I. 2014/2015-ös idényének pénteki nyitómérkőzésén.

MNO
2014. 07. 25. 19:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

NB I. 1. forduló:
Nyíregyháza Spartacus – DVSC-TEVA 1-1 (0-1)
Nyíregyháza, 4000 néző, v.: Kassai
gólszerző: Pekár (73., 11-esből), illetve Seydi (40.)
sárga lap: Bajzát (68.), illetve Ludánszki (59.), Morozov (81.), Lázár (91.)
Nyíregyháza:
Balogh - Szokol, Rubus, Póti, Jánvári – Spitzmüller, Huszák (Abdouraman, a szünetben), Koller (Pákolicz, 60.), Pekár, Rezes (Sándor, 77.) – Bajzát

Debrecen:
Poleksic - Lázár, Morozov, Brkovic, Ferenczi J. – Ludánszki (Damahou, 66.), Zsidai, Vadnai, Bódi (Szakály, 55.) – Seydi, Tisza (Mihelic, 63.)

Nagyon gyorsan helyzetbe került a Debrecen, amely a későbbiekben is jóval veszélyesebben futballozott. A Nyíregyháza nem tudott kibontakozni, a DVSC viszont több gólszerzési lehetőséget dolgozott ki, s ezek közül Seydi értékesített egyet a hajrában.

A szünet után aktívabbá vált a Nyíregyháza, ekkor már bátran futballozott, aminek meg is lett az eredménye. A veszélyes támadások egyikénél Kassai játékvezető 11-est ítélt, Pekár pedig egyenlített. A hazai csapat a gól után sem állt le, miközben a DVSC-nek is akadtak lehetőségei, így továbbra is lüktető volt a játék, az eredmény azonban már nem változott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.