Egyéni sikerek a Margitszigeten

A női torna gólkirályi címét Keszthelyi Rita, míg a férfimezőny legjobb játékosa titulust Varga Dénes érdemelte ki.

SZN
2014. 07. 28. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Benedek Tibor irányította férfiegyüttes, amely 2013-ban világbajnokságot nyert, a vasárnap esti döntőben alulmaradt az örök rivális szerbekkel szemben a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában, viszont tovább gyarapította a sportág magyar sikerlistáját, amennyiben az ezüsttel a 23. Eb-medált szerezte meg az 1926-os első kontinensviadal óta. A 12 aranyból, immár hat ezüstből, továbbá öt bronzból álló kollekcióval toronymagasan vezeti az Európa-bajnokságok öröklajstromát Magyarország.

A női válogatott is megőrizte eddigi pozícióját, azaz változatlanul negyedik Olaszország (5, 2, 1), Hollandia (4, 3, 3) és Oroszország (3, 2, 3) mögött a 12 darabos éremgyűjteménynek köszönhetően, amelyet a két arany és öt ezüst mellett most már öt bronz alkot.

Ami a további statisztikai mutatókat illeti, a kapusoknál a női mezőnyben Gangl Edina nyújtotta a legkiválóbb teljesítményt 64,9 százalékkal, vagyis azzal, hogy hat mérkőzésen 37-ből 24 lövést kivédett. A férfiaknál a Nagy Viktor mögött második számú magyar hálóőrnek számító Decker Attila mutatója 61,3 százalék lett, a hét meccsen a vízben töltött közel 54 perc alatt a kapujára irányuló 31 lövésből 19-et hárított. Ennél jobbat csak – a kevesebb mint 10, illetve alig 16 percet védő – két kollégája, a görög Sztefanosz Galanopulosz (7 lövés/5 védés - 71.4 százalék), illetve a szerb cserekapus Branislav Mitrović (8/5 - 62,5) produkált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.