Fradi-stadion: amit tudni lehetett, most már látható is

Groupama Aréna: csütörtöktől már ott a névadó szponzor neve a Ferencváros új stadionján.

MNO
2014. 07. 31. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten elkezdték helyére illeszteni a Fradi új stadionjának Üllői út felé néző részén a névadó szponzort hirdető feliratot, amely csütörtökre el is készült.

Hetekkel ezelőtt derült ki, amit már a pletykák alapján hosszú ideje sejteni lehetett: Groupama Aréna lett a Ferencváros újonnan felépült Üllői úti stadionjának a neve. A biztosítótársaság 7+3 éves szerződést kötött a névhasználatról. Azt, hogy ezért a klub mennyi pénzt kapott, nem hozták nyilvánosságra a felek.

Eddig csak találgatások láttak napvilágot az üzlet anyagi részét tekintve, egyes információk szerint a biztosítótársaság 4 milliárdot fizet tíz év alatt a klubnak. A Groupama eddig az FTC egyik kiemelt támogatója volt, mostantól még fontosabb szerepet tölt be a klub életében.

A Groupama Aréna nyitómérkőzésén, augusztus 10-én az angol Chelsea lesz a Ferencváros ellenfele, előtte 4-én a ferencvárosi öregfiúk az újpesti csapatot látják vendégül, egyfajta tesztmeccsként a megnyitó előtt. Az öregfiúk-mérkőzést kizárólag az építkezésben részt vevő munkások és a már bérlettel rendelkező szurkolók tekinthetik meg, ingyen, míg a hivatalos nyitómérkőzésre borsos árat kell fizetnie a Fradi és a Chelsea szurkolóinak egyaránt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.