Hamilton egyik fülén be, a másikon ki

Megegyezés született a Mercedes istállón belül: Lewis Hamilton semmibe vette a kapott instrukciókat.

BuL
2014. 07. 30. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toto Wolff csapatfőnök a mogyoródi GP során felszólította a brit versenyzőt, hogy engedje el márkatársát, a világbajnoki pontversenyben éllovas Nico Rosberget. A Hungaroringen tavaly győztes Hamilton azonban nem engedelmeskedett, s végül megszerezte a harmadik helyet, míg német riválisa negyedik lett.

„Mindkettejükkel másfél órát beszéltem telefonon. Abban maradtunk, hogy a rádión érkező utasításokat betartják, még ha azok irracionálisnak is tűnnek” – jelentette ki szerdán Wolff, aki felidézte, hogy a szezon elején aláírt megállapodás szerint nem szabad akadályozni a más stratégiával versenyző márkatársat.

Az osztrák csapatfőnök hétfőn még úgy nyilatkozott, hogy nem ad több utasítást pilótáinak a futamok közben, mivel a hátralévő futamokon már nem várható el, hogy tekintettel legyenek egymásra.

Az egy hónapos nyári szünet előtt Rosberg 11 pontos előnnyel vezet Hamilton előtt. A két pilóta a szezon során többször is összetűzésbe keveredett, és a hírek szerint egy ideje nincsenek beszélő viszonyban egymással. Rosberg jelenleg Dél-Franciaországban készül a hétvégén sorra kerülő templomi esküvőjére, Hamilton pedig az Egyesült Államokban nyaral.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.