Hamilton semmibe vette a kapott instrukciókat

Emiatt a Mercedes csapat kijelentette: nem ad több utasítást pilótáinak a futamok közben.

SZN
2014. 07. 28. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toto Wolff csapatfőnök a mogyoródi GP során felszólította a brit versenyzőt, hogy engedje el márkatársát, a világbajnoki pontversenyben éllovas Nico Rosberget. A Hungaroringen tavaly győztes Hamilton azonban nem engedelmeskedett, s végül megszerezte a harmadik helyet, míg német riválisa negyedik lett.

„Nehéz helyzet volt, tanulunk belőle. A hátralévő futamokon már nem várhatjuk el, hogy tekintettel legyenek egymásra” – jelentette ki Wolff, hozzátéve: Hamiltonnak nem kell tartania büntetéstől.

Az egy hónapos nyári szünet előtt Rosberg 11 pontos előnnyel vezet Hamilton előtt összetettben. A két pilóta a szezon során többször is összetűzésbe keveredett, és a hírek szerint egy ideje nincsenek beszélő viszonyban egymással.

A magyar nagydíjat Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte meg a spanyol Fernando Alonso előtt, s idén először fordult elő, hogy a dobogó első vagy második fokán nem a Mercedes valamelyik pilótája állt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.