Hiába a kudarc, Capello marad a kispadon

Legalábbis saját állítása szerint marad az orosz válogatott kispadján.

WL
2014. 07. 30. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 68 éves olasz tréner három napon belül kétszer is találkozott a szövetség vezetőivel, majd újságíróknak azt mondta: megerősítették posztján, így folytatja a munkát.

Ami tény, ha a 2018-ban világbajnokságot rendező orosz szövetség elöljárói mással képzelnék el a jövőt, mélyen a zsebbe kellene nyúlniuk: mivel Capello 12 esztendő után kivezette a szbornaját a vb-re, januárban 2018-ig szerződést hosszabbítottak vele, amely évente 8 millió euróval gazdagítja őt.

Az AC Milannal Bajnokok Ligája-győztes trénert a vb-fiaskó után alaposan kikezdte az orosz sajtó. A Szovjetszkij Szport című napilap egy hónapja arról írt, hogy „egy nagy edző hanyatlásának vagyunk tanúi, aki nem tudja tartani a lépést a korral”. A lap az okokra is kitért, közölve, az orosz válogatott végig a vb-hez méltatlanul játszott, és a mezőny egyik leggyengébb és legötlettelenebb csapata volt. A Szport Ekszpressz szerint Capello szégyent hozott a válogatottra, és bizonytalan légkört teremtett az együttesen belül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.