Igazi kerékpárútra szervezik a jövő évi Girót

Az észak-olaszországi partvidéken kiépített kerékpárúton rendezik meg a jövő évi Giro d’Italia első szakaszát.

BuL
2014. 07. 29. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy körversenyek történetében először fordul majd elő, hogy az első etapon országút helyett végig kerékpárúton halad a mezőny. A szervezők keddi bejelentése szerint a versenyzőknek a nyitónapon a San Lorenzo al Mare és San Remo közötti 18 kilométert kell majd teljesíteniük csapatidőfutam formájában.

Liguria régiója nemcsak az első, hanem a második és a harmadik szakasznak is otthont ad jövőre, s Mauro Vegni versenyigazgató azt mondta, biztosak abban, hogy ez a három etap nagy sikert arat a versenyzők és a nézők között egyaránt.

A friss Tour de France-győztes olasz Vincenzo Nibali – aki tavaly megnyerte a Girót – videoüzenetben közölte, hogy mindenképpen rajthoz akar állni hazájában a 2015-ös viadalon.

A 98. Giro d’Italia május 9-én kezdődik és május 31-ig tart.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.