Izrael helyett Balatonfüreden lesz a vb

Hazánkban rendezik az idei junior nyíltvízi úszó-világbajnokságot.

LM
2014. 07. 25. 20:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erről Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, FINA-alelnök tájékoztatta pénteken este az MTI-t. „Balatonfüred elsöprő fölénnyel utasította maga mögé Dubajt, Setubalt és Barcelonát” – tette hozzá. A vb-re szeptember 5. és 7. között kerül sor.

Gyárfás kiemelte: az új helyszín eldöntése előtt előny volt, hogy a vízilabda-Eb kapcsán Magyarországon járt a FINA elöljárói közül nyolc is, ráadásul sikerült gyorsan egyeztetni Bóka Istvánnal, Balatonfüred polgármesterével, a város ugyanis egy hónapja rendezője volt az európai szövetség nyíltvízi úszó-Európa Kupa-sorozat második viadalának.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a FINA-vezetők parlamenti fogadásán jelezte, hogy támogatják az eseményt, ha a magyar szervezők készen állnak a beugrásra. Ott elhangzott: Magyarország kész otthont adni a juniorok seregszemléjének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.