Kassai büntetőt ajándékozott a Szparinak

Jó mérkőzést és 1-1-es döntetlent hozott az NB I Nyíregyháza–Debrecen nyitómérkőzése

2014. 07. 25. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést a Debrecen, több helyzete is volt, s Seydi révén a 39. percben meg is szerezte a vezetést. A második félidőben feljavult a Nyíregyháza s büntetőből egyenlített. Igaz, Kassai talán túlzott szigorral fújta be a tizenegyest, amikor Zsidai szerelte Abdouramant. Pekár értékesítette a büntetőt.

A magyar átlaghoz képest nagy iramú s megfelelő színvonalú meccset láthattak a nézők. A találkozó remélhetőleg jól szolgálta a DVSC felkészülését a keddi Bajnokok Ligája-összecsapásra a BATE Boriszov ellen.

„Az első félidőben el kellett volna döntetnünk a mérkőzést, a másodikban is voltak helyzeteink, de akkor már nem játszottunk fölényben. Jó iramú, jó színvonalú meccs volt. Úgy érzem, nyernünk kellett volna, iksz lett” – értékelt a Sport TV-nek nyilatkozva Kondás Elemér.

„Álmosan kezdtünk, az újonc megilletődöttségével, a kapott gól után kezdtünk éledezni. A második félidőben a cseréknek köszönhetőn feljavultunk, a további munkához ez a döntetlen jó alap. A csodálatos közönséget kiszolgáltuk, talán még nyerhettünk is volna, de ne legyünk elégedetlenek” – így összegzett Csábi József, a Nyíregyháza mestere.

Nyíregyháza–DVSC 1-1 (0-1)
Nyíregyháza, 4000 néző, v.: Kassai
Gólszerző: Pekár (73., 11-esből), illetve Seydi (40.)
Sárga lap: Bajzát (68.), illetve Ludánszki (59.), Morozov (81.), Lázár (91.)
Nyíregyháza: Balogh – Szokol, Rubus, Póti, Jánvári – Spitzmüller, Huszák (Abdouraman, a szünetben), Koller (Pákolicz, 60.), Pekár, Rezes (Sándor, 77.) – Bajzát
Debrecen: Poleksic – Lázár, Morozov, Brkovic, Ferenczi J. – Ludánszki (Damahou, 66.), Zsidai, Vadnai, Bódi (Szakály, 55.) – Seydi, Tisza (Mihelic, 63.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.