Magyarverés után befutott a középsúlyú sztár

Gennagyij Golovkin, a kazah bokszcsillag szokása szerint kiütéssel védte meg vb-címét, karrierjének pedig több magyar vonatkozása is akad.

Deák Zsigmond
2014. 07. 27. 11:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton este a New York legendás csarnokában, a Madison Square Gardenben immáron 11. alkalommal tette kockára a WBA profi bokszszervezet középsúlyú világbajnoki övét Gennagyij Golovkin. A 32 éves kazah kiválóság ellenfele a korábbi ausztrál világbajnok, Daniel Geale volt. A mérkőzés ennek ellenére hamar eldőlt, hiszen Golovkin már az első menetben bejelentkezett néhány komoly jobbkezessel, majd a második menetben növelni tudta előnyét, és az etap végén földre is küldte Geale-t. A harmadik körben Geale is többet próbálkozott, ám egy egyébként kemény jobbkezesét megkontrázva ismét padlóra küldte őt Golovkin. A kihívó ugyan felállt, de instabil lépteit látva Mike Ortega vezetőbíró beszüntette a találkozót.

A győztes, aki már amatőrként is megmutatta az oroszlánkörmeit, hiszen 2003-ban Bangkokban világbajnoki arany-, egy évre rá Athénban olimpiai ezüstérmet szerzett, hivatásos karrierje 30. győzelmét (ebből 27-et idő előtt) aratta, és a mérkőzés végén kihívta a kategória nagyágyúit. Golovkin pályafutásának több magyar vonatkozása is akad, 2000-ben Budapesten junior vb-címet nyert, profiként honfitársunk, Balogh „Rocco” Gábor ellen első menetes brutális kiütéssel debütált 2006 májusában egy düsseldorfi Universum-gálán, amelynek főmérkőzését Erdei Zsolt vívta. Tavaly márciusban Monacóban viszont már ő volt a fő műsorszáma annak a programnak, amelynek során „Madár” (jogtalanul) elveszítette veretlenségét a hivatásosok között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.