Megvan a magyar vb-csapat, Szabóék nem mennek

Tizennégy cselgáncsozónk utazik az esztendő fő versenyére, Cseljabinszkba.

FT
2014. 07. 29. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatási elvek alapján Nagy András szakágvezető terjesztette a versenysportbizottság elé a névsort, amelyet az edzők grémiuma után a Magyar Judo Szövetség elnöksége is elfogadott. A férfiaknál teljes lesz a csapatunk, vagyis kilenc dzsúdóst nevez a magyar szövetség. A 60 kilogrammban nem lesz indulónk (Burján László a harmadik számú tartalék), míg három súlycsoportban „duplázunk”, vagyis két versenyzőnk is indul. Régen volt ilyen erős a férficsapatunk, négy súlycsoportban is olyan sportolókat indíthatunk harcba, akik képesek lehetnek érmet szerezni.

A nőknél nem lesz tartalékunk, sőt, a lehetséges kilenc helyből csak ötöt tudunk kihasználni. Legjobbjaink közül hiányozni fog az ifjúsági világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina, aki néhány nappal korábban Nancsingban az ifjúsági olimpián képviseli színeinket, továbbá vállsérülése miatt nem indul az U23-as Európa-bajnok Szabó Franciska, és testvére, a junior világ- és Európa-bajnokságra készülő Szabó Katinka sem. A csapat gerincét alkotó trió, Csernoviczki Éva (nyitóképünkön), Joó Abigél és Karakas Hedvig neve lehet a garancia arra, hogy a hölgyeknél ne (se) zárjuk érem nélkül a vb-t.

A magyar vb-csapat, férfiak: 66 kg: Zámbori Bence (Honvéd-Kipex); 73 kg: Ungvári Miklós (Közgép-Ceglédi VSE); 81 kg: Krizsán Szabolcs (Honvéd-Kipex), Csoknyai László (Atomerőmű SE); 90 kg: Tóth Krisztián (KSI SE); Vér Gábor (Honvéd-Kipex), 100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Fogasy Gergő (Kecskeméti JC); +100 kg: Bor Barna (Atomerőmű SE). Tartalékok: Ungvári Attila (81 kg, Közgép-Ceglédi VSE), Hagyó Gábor (66 kg, Honvéd-Kipex), Burján László (60 kg, Budaörsi SC).

Nők, 48 kg: Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya); 52 kg: Maros Barbara (Honvéd-Kipex); 57 kg: Karakas Hedvig (Honvéd-Kipex); 70 kg: Hegedűs Dóra (Wadokai JC); 78 kg: Joó Abigél (KSI SE)

A csapatot Nagy András szakágvezető mellett Bíró Tamás, Csernoviczki Csaba, Hangyási László, Kovács Gábor, Pánczél Gábor és Toncs Péter edző, Hidas Péter keretorvos és Tóth István gyúró kíséri el Cseljabinszkba. A világbajnokságra a nemzetközi szövetség nem jelölt magyar bírót. A csapathirdetéssel egy időben az is eldőlt, hogy Magyarország sem a férfiaknál, sem a nőknél nem indítja együttesét a cseljabinszki vb utolsó napjára kiírt csapatversenyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.