Mourinho becsempészné Drogbát Londonba

A Chelsea vezetőedzője úgy véli, az elefántcsontparti csatárnak náluk a helye.

GB
2014. 07. 25. 15:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portugál tréner a BBC-nek azt nyilatkozta, rövid idő alatt kell döntenie arról, hogy visszahívja-e a 36 éves támadót, de ha így tesz, akkor azért, mert Drogba olyan játékos, akivel egyértelműen erősebb lesz az együttes. „Tudjuk, hogy úgy érzi, ide tartozik, s mi is azt érezzük, itt lenne a helye” – jelentette ki Mourinho, s hozzátette: mérkőzéseket és trófeákat akarnak nyerni, Drogba pedig még mindig az egyik legjobb csatár Európában. „Változatlanul nagyon jól tud alkalmazkodni a Premier League követelményeihez, de a leigazolásáról teljesen érzelemmentesen, csak szakmai alapon beszélünk” – zárta gondolatait Mourinho.

Drogba 2004 és 2012 között tíz trófeát nyert a Chelsea-vel, majd előbb a kínai Sanghaj Senhuába, később a török Galatasarayba szerződött, most pedig szabadon igazolható. Az elefántcsontparti támadót 2004-ben a Marseille-től vásárolta meg a londoni klub 24 millió fontért. Drogba 342 mérkőzésen 157 gólt szerzett a Chelsea mezében, a 2012-es Bajnokok Ligája-fináléban is betalált, majd a büntetőpárbajban a döntő tizenegyest is ő lőtte be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.