Nehézsúlyú brit burleszk: ez nem az a Tyson

Szombat délelőttre újabb fordulatot vett a brit profi ökölvívást megmozgató nehézsúlyú rangadó: hét közben előbb Derek Chisora mondta le a derbit, majd miután az ő kezét eltörő Alekszandr Usztyinov vállalta volna a beugrást, az utolsó pillanatban Tyson Fury is takarodót fújt.

Deák Zsigmond
2014. 07. 26. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat este Manchesterben rendezik azt a hivatásos ökölvívógálát, ahol a szigetország jelenlegi két legjobb nehézsúlyú bunyósa, Derek Chisora és Tyson Fury csapott volna össze. 2011-ben már megtették, akkor Fury pontozással nyert, azóta mindketten inkább botrányaikkal tűntek ki, mintsem ringbéli tevékenységükkel. Fury azért megőrizte veretlenségét, Chisora pedig egészen jól helytállt Volodimir Klicsko ellen.

Visszavágójuk előtt válogatott durvaságokat vágtak egymás fejéhez, amiben Fury vitte a prímet. Azok után pedig egyszerűen elgurult a gyógyszere, amikor a héten kiderült, hogy az utolsó kesztyűzések egyikén Chisora eltörte a kezét, s így visszalépett a meccstől. „Te nyomorult féreg, te gyáva sz*rzsák!” – mondta neki Fury, miközben a menedzsment lóhalálában leszerződtette neki Chisora edzőpartnerét, aki ellen megsérült, az egyetlen vereséggel álló fehérorosz óriást, Alekszandr Usztyinovot. A mérlegelés rendben le is ment, a felek kedélyesen elbeszélgettek.

Ám a történet még egy nem várt fordulatot tartogatott. Szombat reggel, a mérkőzés napján Tyson Fury nagybátyja, Hughie Fury súlyos betegsége és kórházba kerülése miatt szintén visszalépett. A gála nem marad el, csak egy középsúlyú Eb-címderbi lép elő főmérkőzéssé. Közben, Frank Warren menedzser tájékoztatása szerint, megkezdték a tárgyalásokat a Fury–Chisora-derbi pótlásáról. Lehet, nincs igazunk, de vélhetőleg Fury rájött, csak veszíthet az Usztyinov-meccsen, ezért inkább ejtette a beugróként is veszélyes beloruszt. Ez a Tyson nem az Tyson, a legendás Mike ilyesmit nem csinált annak idején

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.