Nem tartalékol a Chelsea a Ferencváros ellen

Orosz Pál vezérigazgató szerint a zöld-fehérek kerete erősebb, mint az előző volt, s Besicet megérte eladni.

Deák Zsigmond
2014. 07. 29. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros csapata sűrű napokat él, Európa-ligás selejtezőket és bajnokit vívott, augusztusban pedig az új stadiont is birtokba veszi. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója kollégáival a keret megerősítésén dolgozott. „Nem kapnak teljesen szabad kezet az edzők, ez közös döntés kell, hogy legyen. Úgy működik, hogy bizonyos posztokra keresünk játékosokat, megnézzük, milyen lehetőségeink vannak Magyarországról vagy külföldről, milyen anyagi feltételeket tudunk teljesíteni, és ennek függvényében választjuk ki azt, aki ár-érték arányban a legmegfelelőbb. Közös döntés születik.”

A keret erősségéről is beszélt Orosz Pál. „Sosem vagyok elégedett a kerettel, majd akkor leszek megelégedve, amikor bajnokok leszünk. De a viccet félretéve, úgy gondolom, hogy elég erős a keretünk, de sok változás volt az elmúlt időszakban, részint lejárt szerződések miatt, részint mert úgy döntöttünk, hogy bizonyos játékosokkal nem dolgozunk együtt. Helyettük újak jöttek, akiknek még össze kell szokni, de véleményem szerint ez erősebb keret lesz, mint a tavalyi volt.”

A sportvezető Muhamed Besicről is ejtett pár szót, aki nagyon kedvező megállapodás értelmében, ingyen érkezett a Hamburgtól a Ferencvároshoz. Ám akkor abban maradtak a felek, hogy ha eligazolna a Fradiból a bosnyák védő, az eladása után egy bizonyos százalékot kap a Hamburg és a játékos is. A klubnak Orosz szerint így is jó üzlet az eladása az Evertonhoz.

Gera Zoltán szintén szóba került. „Példaértékű mentalitású játékos, azon felül, hogy a játéktudása megkérdőjelezhetetlen. Az Angliában eltöltött évek, az ott tapasztaltak nagy hasznára vannak. Edzésen segíti a többieket, biztos vagyok benne, hogy nagyon nagy hasznára lesz a Ferencvárosnak.”

A stadionavató gálamérkőzés kapcsán (amelyet a Sport1 közvetít) Orosz Pál elismerte, hogy több klub is szóba került, többek között spanyol alakulatok is. Ám végül a Chelsea-vel sikerült megállapodni, ami azért fontos, mert mindenképpen BL-győztes csapatot akartak ellenfélként Budapestre csábítani. S a londoni kékek nem tartalékolnak a stadionavatón: „Benne van a szerződésben, hogy a játékoskeretnek erősnek kell lennie. Az első csapat nyolcvanöt százaléka pályára kell, hogy lépjen.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.