Ötödször csapnak össze a drótszamarak a föld alatt

Augusztus 9-én rendezik meg ötödik alkalommal a Kőbánya alatti pincerendszerben zajló kerékpárversenyt.

MD
2014. 07. 31. 21:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mofém Underworld-kupának a Maglódi út alatt húzódó járatrendszer és a felszínen lévő Merkapt Maraton Sportközpont ad otthont. A viadal nyomvonalát alkotó föld alatti szakaszon a pince belmagassága változó, átlagban 2-2,5 méter, a járatok szélessége három és nyolc méter között változik, de 80 centiméter széles vasajtón is át kell majd hajtani.

A szervezők tájékoztatása szerint öt futamot tartanak, közülük a napot indító 30 perces próbafutam ajánlható a versenyzéssel még csak ismerkedőknek. A többire az edzettebbeket várják, a versenyzőket a nemük és a születési idejük alapján sorolják be, a nők és a junior korúak futama 60, míg a férfiak futamai 70 percig tartanak majd.

Egy világbajnok már biztosan lesz a mezőnyben Kövér Márton személyében, aki tavaly maratoni kenuban szerzett világbajnoki címet.

A pincerendszer terhelhetősége miatt futamonként legfeljebb hetvenen indulhatnak. Nevezni a rendezvény honlapján lehet augusztus 7-éig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.