Simán nyert a Vidi és az MTK

A székesfehérváriak a Pápát, míg a fővárosi együttes a Pécset intézte el a nyitófordulóban.

KG
2014. 07. 26. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Videoton a mérkőzés elejétől támadólag lépett fel, a Pápa kizárólag a védekezéssel törődött. A hazaiak két kapufa után a vezető találatot is megszerezték, majd a szünet előtt Kovács István kiállítása miatt megfogyatkoztak.

Fordulást követően az emberhátrányban lévő Videoton további két gólt szerzett és magabiztos győzelmet aratott.

Az MTK magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott a Pécs vendégeként. A hazaiak kispadján ezen a mérkőzésen debütált Véber György. A Pécsnek a vereséggel egy hosszú sorozata szakadt meg, ugyanis legutóbb az előző szezon tizedik fordulójában, október 5-én a Puskás Akadémiától kapott ki saját közönsége előtt. A kék-fehérek 2006 márciusa óta először hozták el a három pontot Pécsről.

Az első félidő egyetlen valamirevaló helyzetét a hazaiak alakították ki, Pölöskey közeli próbálkozását azonban Hegedűs bravúrral hárította. A fordulást követően gyorsan vezetést szerezhetett volna az MTK, de Horváth lesről talált a hálóba. A vendégek támadójának nem sokkal később már összejött a gól, igaz, lövése irányt váltott a menteni igyekvő Romicon. A kék-fehérek a 76. percben eldöntötték a három pont sorsát, Kanta szabadrúgását követően az alapvonali játékvezető jelzésére mutatott középre a bíró. A 89. percben a csereként beállt Frank is eredményes volt, a végeredményt pedig az utolsó pillanatokban Kanta állította be egy újabb szabadrúgásból szerzett góllal.

Videoton FC – Lombard Pápa FC 3-0 (1-0)

Székesfehérvár, 2385 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Juhász R. (28., 63.), Nikolics (68.)
kiállítva: Kovács (45.)
sárga lap: Oliveira (24.), Trebotic (29.), Sándor (35.), illetve Zulevs (27.), Jagodics (82.)

Videoton: Calatayud – Brachi, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy. (Fejes A. 80.), Trebotic – Gyurcsó (64.), Kovács I., Oliveira (Simon Á. 64.) - Nikolics

Pápa: Szűcs L. – Zulevs, Bogunovic, Csizmadia, Jagodics B., Tóth G. – Faggyas, Csilus T., Sluka (Király B. 80.), Frizoni (Böröczky 84.) – Kenesei (Waltner 80.)

PMFC-Matias – MTK Budapest 0-4 (0-0)

Pécs, 1000 néző, v.: Németh Á.
gólszerzők: Horváth Zs. (59.), Kanta J. (76., 90.), Frank (89.)
sárga lap: Mohl (51.), illetve Nagy T. (17.), Vukmir (80.)

PMFC-Matias: Gőcze - Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl - Kővári (Gránicz, 79.), Horváth A. (Wittrédi, 73.), Szatmári L., Márkvárt, Heffler N. - Pölöskey P. (Frőhlich, 67.)

MTK Budapest: Hegedüs L. - Nagy T., Vukmir, Kálnoki Kis, Poór, Pölöskei Zs., Vass Á., Kanta J. - Bese (Thian, 68.), Hrepka (Frank, 82.), Horváth Zs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.