Szeptembertől nem lehet meccsre menni szurkolói kártya nélkül

Az első osztály futballklubjainál és a magyar válogatott mérkőzésein is kötelező lesz.

WL
2014. 07. 30. 1:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ujpestfc.hu kedden közölte a lilák szurkolóival, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség határozata alapján a beléptető rendszerekkel rendelkező stadionokban szeptember 15-től a jegyvásárláshoz kötelező a szurkolói kártya használata.

„Az MLSZ kedden főtitkári levélben arról tájékoztatta klubunkat, hogy a szurkolói kártyák használata szeptember 15-e után lesz kötelező.” „A kártya kiváltására a Megyeri úti pénztárban van lehetőség nyitva tartási időben, a kártya igénylése Újpesten – ellentétben más klubokkal – ingyenes” – írják.

Később, a Nemzeti Sport Online megkeresésére Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség kommunikációs vezetője azonban már arról beszélt, hogy nemcsak a beléptető rendszerrel rendelkező stadionokban, hanem az összesben be kell vezetni a kártyát, ráadásul egy kártyával minden csapat meccse látogatható lesz. „Lesz erre megoldás külön a vendég-, a hazai és a semleges szurkolók számára is, nem kell külön kiváltaniuk kártyát emiatt, így például egy Fradi-szurkoló is ki tud majd menni mondjuk egy Honvéd–MTK-meccsre – közölte Sipos.

Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség HÉ-24/2014-es számú, 07.02-es keltezésű hivatalos értesítőjében még arról volt szó, hogy a szurkolói kártya bevezetése csak a beléptető rendszerekkel rendelkező stadionokban lesz kötelező. Az értesítő erre vonatkozó passzusának egyik legérdekesebb pontja pedig az, hogy a nemzeti válogatott mérkőzései is csak ezzel a kártyával lesznek látogathatók.

Az MLSZ Elnöksége 2014/15 versenyévadban kötelezővé teszi

 

a) az NB I-es csapatoknak a központi jegyértékesítő rendszerhez való informatikai csatlakozást, ahol ennek a feltételei rendelkezésre állnak;

 

b) az NB I-es csapatoknak a beléptető rendszerrel felszerelt stadionokban megrendezett NB I-es bajnoki és Magyar Kupa mérkőzésein a jegyértékesítésben a szurkolói kártya alkalmazását;

 

c) a magyar férfi felnőtt válogatott mérkőzésein a jegyértékesítésben a szurkolói kártya alkalmazását;

 

d) a szurkolói kártya kiváltásakor a személyes azonosítás végrehajtását;

 

e) az MLSZ Elnöksége megbízza a Központi hivatalt, hogy haladéktalanul dolgozza ki a szurkolói kártya kötelező alkalmazásának szabályrendszerét.

 

Eddig csupán a Ferencvárosnál volt kötelező a szurkoló kártya használata, az „Üllői úti tesztidőszak” után azonban úgy tűnik, a magyar első osztály klubjainál is alkalmazni kell majd. Ha addig nem nem jön elő újabb ukázzal az MLSZ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.