Szombathelyen nyert az Újpest

Az Újpest egygólos győzelmet aratott Szombathelyen az NB I nyitófordulójának szombati játéknapján.

KG
2014. 07. 27. 6:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidő helyzet nélkül telt el: a Haladás egyáltalán nem kísérletezett kapura lövéssel, az egy-egy újpesti próbálkozás pedig nem volt veszélyes. Fegyelmezett játék zajlott a pályán, egyik együttes sem tudott a másik fölé kerekedni.

Fordulás után sem változott a mérkőzés képe, jórészt a két 16-os között futballoztak a csapatok, egy-egy távoli lövés ment csak kapu felé. Aztán a hajrában Suljic szép egyéni megmozdulása révén vezetéshez jutott az Újpest, amely ezzel a találattal be is gyűjtötte a három pontot.

Szombathelyi Haladás – Újpest FC 0-1 (0-0)

Szombathely, 3000 néző, v.: Solymosi

gólszerző: Suljic (83.)
sárga lap: Katona (93.)

Szombathelyi Haladás: Rózsa - Schimmer, Dvorschák, Devecseri, Katona M. - Nagy O. (Városi, 59.), Iszlai (Jancsó, 70.), Radó, Szakály A., Halmosi - Zamostny (Varga G., a szünetben)

Újpest FC: Balajcza - Litauszki, Heris, Andrade, Vadász (Nagy J., 66.) - Nagy G., Stanisavljevic, Balogh B., Vasiljevic, Simon K. (Forró, 92.) - Mboma (Suljic, 62.)

A Videoton egy félidőn keresztül emberhátrányban futballozva is rendkívül könnyedén, 3-0-ra nyert a Pápa ellen az NB I nyitófordulójának szombati játéknapján. Az MTK a Pécs vendégeként nyert 4-0-ra.

 

Győzelemmel debütált a Budapest Honvéd kispadján az olasz Pietro Vierchowod: csapata hazai környezetben 3-0-ra nyert az újonc, az élvonalba tizenegy év után visszatért és a 26. perctől emberhátrányban futballozó Dunaújváros ellen.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.