Vonzó az úszóknak a balatoni világbajnokság

A magyar szövetség kevesebb mint negyven nap alatt készül fel a junior nyíltvízi úszó-vb megrendezésére.

FT
2014. 07. 30. 16:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többek között ez derült ki a balatonfüredi világbajnokság szervezőbizottságának első teljes ülésén szerdán. A Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök vezetésével zajló összejövetelen részt vett valamennyi, a rendezésben közreműködő partner vezetője, így Vígh László kormánybiztos, a Nemzeti Sportközpontok vezetője, Rózsa Iván, a Magyar Telekom vállalati kommunikációért felelős igazgatója, Suba Kata, a Magyar Televízió szerkesztője, valamint a balatonfüredi önkormányzat munkatársai, Bóka István polgármester képviseletében.

Gyárfás Tamás arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy intenzív levelezés zajlik a Nemzetközi Úszószövetséggel, érezhető, hogy a FINA rendkívüli módon bízik abban, hogy a magyar rendezők képesek arra, amire csak nagyon kevesen, azaz kevesebb mint 40 nap alatt megszervezni ezt az eseményt.

„Mi a létező legjobb nívót kívánjuk minden téren garantálni, függetlenül attól, hogy az idő rövidsége óriási kihívást jelent mindannyiunknak – annak idején például volt legalább 93 napunk a debreceni Európa-bajnokságra – mondta Gyárfás Tamás. – Abban mindannyian egyetértettünk: úgy kezeljük ezt az eseményt, mint az első jelentős hazai állomást a 2021-es világbajnokság felé vezető úton. Egyrészt ez a junior vb kiváló alkalom a tapasztalatszerzésre, de legalább ennyire fontos, hogy az itt szereplő fiatalok nagyszerű élményekkel gazdagodjanak, és váljon céljukká, hogy hét év múlva visszatérjenek ide.”

A szervezők mindenesetre a háromnapos verseny mellett további programokkal is igyekeznek kedveskedni a fiataloknak, így a nulladik nap estéjén megrendezik a hosszútávúszók által igen kedvelt „tésztapartyt”, míg a zárónapon gulyásparty, valamint könnyűzenei koncert esedékes.

A világbajnokságot szeptember 5-től 7-ig rendezik meg Balatonfüreden az ifi és junior korosztálynak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.