A férfimezőnyt is megverte a magyar úszónő

Olasz Anna nyerte a Lengyelországban rendezett Gdynia Úszó Maratont úgy, hogy még a férfimezőny legjobbját is megelőzte a 20,5 kilométeres versenyen.

BuL
2014. 08. 01. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Edzője, Gellért Gábor beszámolója szerint remek főpróbát tartott a hónap közepén kezdődő berlini Európa-bajnokságra a LEN Európa-kupa-sorozatának tavalyi összetett győztese, aki a legjobbnak bizonyult a Balti-tenger 21 fokos vizében. A 20,5 kilométeres távon – amely voltaképpen a hatalmas tengeröböl átúszását jelentette – az utolsó 6 kilométer különösen nehéznek bizonyult, mivel 60-80 centis hullámok között kellett haladnia a mezőnynek.

Olaszt azonban ez sem zavarta, és több mint 7 perces előnnyel ért célba az előtt az amerikai Christine Jennings előtt, aki a múlt évben 6. lett a barcelonai vb 25 kilométeres távján, míg harmadik a német Ines Hahn lett. Érdekesség, hogy a magyar úszó 3 perc 45 másodpercet vert a férfiverseny győztesére, a lengyel Krzysztof Pielowskira.

Olasz Annának ez volt az utolsó megméretése a németországi Eb előtt, ahol a tervek szerint mindhárom egyéni számban rajthoz áll, azaz 5, 10 és 25 kilométeren is összeméri erejét a kontinens legjobbjaival.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.