A Videoton és a Paks is felülkerekedett ellenfelén

A Videoton a Dunaújvárost, míg a Paks a Nyíregyházát győzte le 3-0-ra szombaton.

MD
2014. 08. 02. 20:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első játékrész elején a vendég dunaújvárosiak birtokolták többet a labdát, nem egy ígéretes lehetőségük is volt. Ezt követően a Videoton egy szép akció végén szerzett vezetést, majd további helyzeteket dolgozott ki a szünetig. Fordulás után a Dunaújváros lendülete alábbhagyott, miközben a nagy fölényben lévő hazaiak újabb két góllal bebiztosították győzelmüket.

Az első félidő elején aktívabb volt a hazaiak kapuja előtt a Paks, amely – kihasználva egy védelmi hibát – Eppel fejes góljával megszerezte a vezetést. Az újonc Nyíregyházának a folytatásban több helyzete volt, a vendégek azonban a félidő végén egy büntető utáni kipattanóból tovább növelték előnyüket: Heffler tizenegyesét Balogh ugyan hárította, de a kapusról kivágódó labdát a hálóba lőtte a paksiak csapatkapitánya. A szünet után ugyan felpörgött a Nyíregyháza, a félidő első részében voltak nagyobb helyzetei, viszont Könyves révén mégis a Paks rúgott újabb gólt. A hazaiak ezután is támadtak, de gólt nem tudtak szerezni.

NB I, 2. forduló:

Videoton FC – Dunaújváros PASE 3-0 (1-0)
Székesfehérvár, 2310 néző, v.: Bognár T.
gólszerzők: Oliveira (19.), Sándor Gy. (56.), Nikolics (62.)
sárga lap: Oliveira (45.), Stopira (58.), illetve Gavric (78.), Godslove (85.), Kocsis G. (89.)

Videoton:
Calatayud – Brachi, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Trebotics (Simon Á. 39.) – Gyurcsó (Feczesin 79.), Kleinheisler, Oliveira (Álvarez 60.) – Nikolics

Dunaújváros:
Nagy G. – Gavric, Farkas V., Szekeres A., Csehi T. – Lázár Zs. (Kocsis G. 72.), Petneházi – Jakab, Böőr (Godslove 63.), Zsótér – Urbin (Pascua 67.)

Nyíregyháza Spartacus FC – MVM Paks 0-3 (0-2)
Nyíregyháza, 2245 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerző: Eppel (17.), Heffler (41.), Könyves (75.)
sárga lap: Rubus (40.), Póti (89.) illetve Kecskés (47.) Kovács (89.)

Nyíregyháza:
Balogh – Patály (Lázár, 72.), Rubus, Póti, Jánvári – Abdouraman, Spitzmüller (Kostic, a szünetben), Pákolicz, Rezes (Koller, a szünetben) – Pekár, Bajzát

Paks:
Molnár – Gévay, Kovács, Báló, Kecskés – Heffler, Tamási (Fiola, 65.) , Eppel (Kulcsár 78.), Bertus – Bartha, Könyves (Hahn 90.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.