Az MTK legyőzte a Debrecent, döntetlen Felcsúton

Így néz ki a labdarúgó NB I második fordulójának pénteki mérlege.

MD
2014. 08. 01. 21:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben kiegyenlített játékot láthatott a közönség, mindkét csapatnak voltak gólszerzési lehetőségei, de igazán nagy helyzet nem alakult ki egyik oldalon sem. A fordulás után annyit változott a mérkőzés képe, hogy valamivel az MTK futballozott veszélyesebben, és a mezőnyfölény – igaz, csak a hajrában, de – góllá érett, és mint később kiderült, a győzelmet jelentette Garami József együttesének.

A fővárosi kék-fehérek csupán egy bajnokit veszítettek el hazai pályán az idén, az összes többin győzelmet arattak. Az új MTK-stadion építése miatt a Bozsik Stadionba kényszerülő együttes legutóbb május 17-én játszott bajnokit a kispesti pályán, és akkor 2–0-ra nyert a Honvéd ellen. A Debrecen 2010 májusa óta nem győzött az MTK vendégeként NB I-es mérkőzésen.

A hazai csapat nagyon gyorsan büntetőhöz, s azt értékesítve előnyhöz is jutott, a Pécs azonban jelentős erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, amely a félidő hajrájában, egy szerencsésnek is mondható találattal sikerült neki.

A fordulás után mindkét együttes előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, a vezetést a vendégek szerezték meg Kővári bombagóljával, s ezután nemcsak tartották az eredményt, hanem még támadásokra is futotta az erejükből. A hajrában aztán a frissen becserélt Causic „vette el” az ünneplés lehetőségét a Pécstől, egy szöglet után ugyanis saját kapujába fejelt, így pontosztozkodással zárult az összecsapás.

NB I, 2. forduló:

MTK Budapest–DVSC-TEVA 1–0 (0–0)

Bozsik Stadion, 1500 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Horváth Zs. (89.)
sárga lap: Morozov (43.)

MTK Budapest:
Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór – Bese, Vass Á., Kanta J., Pölöskei Zs., Horváth Zs. – Hrepka (Frank, 58.)

DVSC-TEVA:
Poleksic – Lázár P., Morozov, Brkovic, Vadnai – Volas (Seydi, 74.), Tisza (Balogh N., 90.), Bódi, Ludánszki B., Se. Bouadla – Ferenczi J. (Nagy Z., 85.)

Puskás Akadémia–PMFC-Matias 2–2 (1–1)

Felcsút, 400 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Lencse (7., 11-esből), Causic (87., öngól), illetve Márkvárt (37.), Kővári (62.)
sárga lap: Vaszicsku (81.), Spandler (90.), illetve Gőcze (6.)

Puskás Akadémia:
Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Tamás, Gohér (Spandler, 65.) – Denkovic, Czvitkovics, Szakály D. (Tischler, 63.), Tóth II B., Makrai (Sallai R., 70.) – Lencse

PMFC:
Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl – Kővári, Horváth A., Szatmári L. (Causic, 87.), Márkvárt, Heffler N. – Pölöskey P. (Uzoma, 84.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.