Elek: Egy ilyen meccs után nem lehetünk boldogok

Tomiszlav Szivics büszke a csapatára, ennél többre nem képesek. A végére elfáradtak, ez okozta a hibákat.

Ch. Gáll András
2014. 08. 01. 6:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Diósgyőr–FK Krasznodar (1–5) Európa-liga selejtező labdarúgó-mérkőzés után a meccs főszereplői nyilatkoztak honlapunknak:

Oleg Kononov, az FK Krasznodar edzője:

– Nagyon tetszett a stadion, remek az atmoszférája. Rúgtunk egy ötöst, de keményen harcolt a Diósgyőr. Mi támadófocit játszunk, sok helyzetet alakítunk ki, sokat ki is hagyunk, de azon dolgozunk, hogy jobb legyen a helyzetkihasználásunk.

Tomiszlav Szivics, a DVTK edzője:

– Tudtuk, hogy nagyon jó csapat ellen játszunk, de az első félidőben megadtuk a választ, mert a két góljukon kívül – ha jól láttam – egyetlen helyzetet sem tudtak kialakítani Az első gól egyéni hiba volt, 30 métert utazott a labda, ez szokott lenni, amikor fiatal játékos kap lehetőséget, ez az én felelősségem A második félidőben javítani akartunk, becseréltem két támadó játékost két védő helyett, és egyből lőttünk egy gólt. A 87. percig még csak 1–3 volt az állás, ami nagyon szép, de aztán két fegyelmezetlenségünket egyből megbüntette az ellenfél. Élmény volt lehetőséget kapni, játszani egy ilyen csapat ellen. Megtudtuk, milyen az igazi foci. Mi száz százalékot nyújtottunk, büszke vagyok a csapatra. Jelen pillanatban ez a mi maximumunk egy ilyen csapat ellen. Szóval, azt gondolom, nem kell szégyenkeznünk, megpróbáltunk mindent. Odatettük magunkat, le a kalappal a játékosok előtt. Az utolsó percek hibáit az magyarázza, hogy a végén a koncentrációszint csökkent, elfáradtunk. Gratulálok mindkét csapatnak, csodálatos a közönségünk, köszönjük, de vissza fogjuk adni nekik ezt a bajnokságban, ezt megígérjük.

Elek Ákostól, a Diósgyőr csapatkapitányától azt kérdeztük, melyik érzés dominál most benne, a keserűség az 1–5 miatt, vagy az, hogy egy ilyen remek csapattal tudtak futballozni.

– Egy ilyen meccs után nem lehetünk boldogok, van bennünk egy kis csalódottság, de büszkék lehetünk arra, hogy egyáltalán idáig eljutottunk, szerintem bravúreredménnyel vertük ki a Litekszet, egy nagyon jó csapatot. A Krasznodar azonban túl nagy falatnak bizonyult.

De vajon benne volt-e a meccsben egy 1–5-ös eredmény az első félidő után?

– Úgy éreztem, hogy nem, és ezért külön bosszantó, mert az első félidőben nem igazán tudtak bennünket átjátszani, két elkerülhető gólt szereztek. A második félidőben próbáltunk egy kicsit támadni, gólt rúgni, sikerült is, de alighogy megnyugodtunk egy kicsit, rögtön jött a harmadik góljuk. Aztán a 87. percig őriztük ezt az 1–3-at, ami nem lett volna annyira rossz eredmény, de sajnos a végén mondhatni, hogy szétestünk. Mindegy, ez a meccs már elmúlt, most már készülünk az Újpest ellen.

Mauricio Pereyra, a harmadik – meseszép – Krasznodar-gól uruguayi szerzője is nyilatkozott az mno.hu-nak:

– Nagyon jó csapatot győztünk le 5–1-re, úgy érzem, akkora előnnyel utazhatunk haza, amit szinte lehetetlen elveszíteni. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Őszintén szólva, nem gondoltuk, hogy ilyen simán győzünk, nagyobb küzdelemre számítottunk. Az első félidő azért volt nehezebb, mert nagyon zártan védekezett a Diósgyőr, a második félidőben kitámadtak, és több lehetőségünk adódott. A gólomról annyit, hogy életem egyik legszebb gólja volt, nagyon jól eltaláltam a labdát. Most már előre kell néznünk, vasárnap Moszkvába utazunk, nagyon nehéz lesz a Lokomotiv elleni mérkőzés, az orosz bajnokságban roppant erős a verseny.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.