Kasza aratott az öttusa-ob-n

A KSI versenyzője másodszor nyerte meg a magyar bajnokságot, és csapatával is felállhatott a dobogó tetejére.

FT
2014. 08. 01. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a reggeli rajt előtt biztos volt, hogy nem lesz címvédés, mivel a tavalyi győztes Marosi Ádám hiányzott a harmincegy fős mezőnyből. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány közlése szerint a londoni olimpia bronzérmese még nem épült fel teljesen sérüléséből, és bár az edzéseket elkezdte, a szeptember eleji világbajnokság érdekében nem terhelték. A két héttel ezelőtti székesfehérvári Európa-bajnokságon győztes, Kasza Róbert, Tibolya Péter, Demeter Bence összetételű csapatunkból Demeter sem volt ott az indulók között, róla edző édesapja, az Európa-bajnok Demeter József elmondta, gerincén minimális kitüremkedést észleltek, s a székesfehérvári kontinensviadal óta csak úszik, a többi számban nem tréningezhet.

Kasza (nyitóképünkön) és Tibolya viszont rajthoz állt, és ahogyan az várható volt, közülük került ki a győztes. Az Eb-n egyéniben ötödikként záró Kasza jól vívott, ötödik lett a számban, az azt követő úszást és lovaglást megnyerte, így tizenöt másodperces előnnyel vághatott neki a befejező – futásból és lövészetből álló – számnak. Remekül „kombinált”, így megtartotta pozícióját, s 2012 után második felnőtt egyéni bajnoki aranyérmét szerezte meg. Az ezüstérem Tibolya Péteré, a bronz Bíró Szabolcsé lett.

„Az úszás, a lovaglás és a kombinált szám nagyon jól sikerült, igaz, a vívásban bennem maradt néhány tus, ugyanakkor összességében örülök, hogy a feltörekvő fiatalokat is megelőzve sikerült győznöm” – nyilatkozta a verseny után Kasza Róbert. Hozzátette, a csapatban aratott siker külön boldoggá teszi, sokat köszönhet tizennyolc éves társainak, akik az edzéseken szorgalmasan dolgoznak, s őt is űzik-hajtják.

Az országos bajnokság szombaton a nők versenyével zárul.

Eredmények:
férfiak, egyéni: 1. Kasza Róbert (KSI) 1472 pont, 2. Tibolya Péter (UTE) 1421, 3. Bíró Szabolcs (MAFC) 1416.
csapat: 1. KSI A (Kasza Róbert, Bereczki Richárd, Bruckmann Gergő) 4207 pont, 2. Volán Fehérvár A (Demeter Gergely, Harangozó Bence, Málits István) 4156, 3. Alba Öttusa SE (Strobl Krisztián, Zics Viktor, Csulák Roland) 3796.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.