Michelisz: tortúra után végre Argentínában

Kalandos úton érkezett meg Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság idei szezonjának nyolcadik állomására.

2014. 08. 01. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igaz, ezúttal az Argentin Nagydíj van a soron, és Michelisz Norbertnek még Buenos Airesből is el kellett repülnie a fővárostól ezer kilométerre fekvő Tucuman városába. Onnan a mintegy hetven kilométeres út az Autódromo Termas de Río Hondóra már a célegyenes volt. A fő probléma Európában jelentkezett, mert kedden, amikor versenyzőnk elindult, Frankfurtot óriási viharzóna érte el, és a Zengő Motorsport tájékoztatása szerint Európa egyik legforgalmasabb repülőterén megállt az élet, s a Lufthansa sem szállította tovább az utasokat. Másnap elvitték őket Münchenbe, majd onnan Rómába, ahol viszont közölték a kis magyar csapattal, hogy mivel nem érkeztek meg egy órával az indulás előtt – természetesen nem a saját hibájukból –, eladták másoknak a jegyeiket

Michelisz Norbert így csak pénteken landolt Buenos Airesben. A Zengő Motorsport nem sokkal 18 óra előtt posztolta a Facebook-oldalán: „A megerősítő sms megérkezett, landoltak Tucumanban! Innen még kb. 90 perc a pálya. És mit gondoltok, megvan Norbi csomagja? A kérdés költői, tehát indul a Keresem a csomagot projektünk!”

Michelisznek arra már nem volt esélye, hogy az Argentin Nagydíjat felvezető tesztelésre odaérjen. Mondani sem kell, milyen fontos lett volna, hogy a beállításokat kipróbálhassa a Hondán; még szerencse, hogy az autója előbb indult el, és az simán megérkezett. A gyakorlásra maradt a két szombati szabadedzés, és közép-európai idő szerint 20 órakor már jön az időmérő – az Eurosport élőben közvetíti –, holnap a két futamot 19 órakor és 21 órakor indítják, ezeket is meg lehet tekinteni az Eurosporton. A Duna TV 21.25 és 22.45 között számol be a történésekről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.