Nem érinti a zárolás a kiemelt sportokat

Mégsem a sportágakra szánt pénzt vonják el.

WL
2014. 08. 01. 5:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap múlt héten adott hírt arról, hogy mintegy 2,7 milliárd forinttal vágták meg az előirányzott összeget. Néhány szövetség a lap szerint drasztikus csökkenéssel kalkulálhatott: a kerékpárosoknak szánt összeg 78, a kajak-kenusoknak kínált 69 százalékkal csökkent volna.

Katona Kálmán, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke megerősítette a lap információit, mint mondta, a minisztériumból azzal hívták fel, hogy mégsem a sportágakra szánt pénzt vonják el. Baráth Etele, a kajak-kenusok első embere a Népszabadságnak azt mondta: hivatalos értesítést nem kapott, de informálisan arról tájékoztatták, hogy a kormány úgy döntött, mégsem nyúl a kiemelt sportok finanszírozásához.

Simicskó István sportért felelős államtitkár szintén megerősítette a lap értesülését. Tájékoztatása szerint a stadionfejlesztési program időbeni kiterjedése lehetővé teszi a források átcsoportosítását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.