Van Gaal felélesztette az MU-t, leverték a Madridot

110 ezren egy felkészülési meccsen – még mondja valaki, hogy nem népszerű a soccer az Egyesült Államokban!

Ch. Gáll András
2014. 08. 03. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United és a Liverpool – az angol futball két legsikeresebb csapata – jutott a Bajnokok Kupája hétfői döntőjébe. A Vörös Ördögök minden idők legnagyobb Egyesült Államok-beli közönsége előtt (már ami az európai futballt illeti) leiskolázták a Bajnokok Ligája védőjét, a Real Madridot, a Vörösök pedig a Milant verték szintén simán. Egy Suso nevű 20 éves spanyol srác olyan gólt rúgott húszról, hogy a ’Pool-szurkolók mind a tíz ujjukat megnyalhatták. (Még csak nem is örült a gyerek, olyan blazírt képpel vette tudomásul, mintha a grundon gurította volna.)

A United 3-1-es sikere sokkal inkább figyelemre méltó. Van Gaal behozta a három középső védős szisztémáját, amit a világbajnokságon is sikerrel művelt a holland válogatottal, és nagy meglepetésre működik a dolog. Abban az országban, ahol a 4-4-2-es rendszert kőbe vésték... Ashley Young két gólt rúgott, nem tudni, volt-e ilyesmire példa a pályafutása során. Az első gólját húsz passz előzte meg, pedig a passzjáték sohasem volt jellemző a Unitedre.

Iker Casillas továbbra is formán kívül van, nagyon várják már Keylor Navast a Bernabéuban. A BL-győztes nem nyert még meccset a felkészülés során, két vereség és egy döntetlen a mérlege.

REAL MADRID–MANCHESTER UNITED 1-3 (1-2). Ann Arbor, 110 ezer néző.
REAL MADRID: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Nacho, Arbeloa (C. Ronaldo, 74.) – Illarramendi, Alonso (Raúl de Tomás, 57.), Modric – Bale, Isco 
MANCHESTER UNITED: De Gea – M Keane, Jones, Evans (Blackett, 46.) – Valencia (Lingard, 61.), Herrera (Cleverley, 46.), Fletcher, Young (Shaw, 46.) – Mata (Kagava, 61.) – Rooney (Chicharito, 61.), Welbeck.
G.: Bale (27. – 11-esből), ill. Young (21., 37.), Chicharito (80.)

 

INTERNAZIONALE–AS ROMA 2-0 (1-0). Philadelphia, 12 ezer néző. G.: Vidics (45.), Nagatomo (69,)

OLYMPIAKOSZ–MANCHESTER CITY 2-2 (11-esekkel 5-4).

LIVERPOOL–AC MILAN 2-0 (1-0). Charlotte, 70 ezer néző.

LIVERPOOL: Mignolet – Kelly (Johnson, 60.), Toure (Sakho, 60.), Coates (Skrtel, 60.), Robinson (Enrique, 60.) – Lucas (Gerrard, 60.), Henderson (Suso, 46.), Allen (Emre Can, 60.) – Lambert (Peterson, 60.), Ibe (Coutinho, 60.), Sterling (Coady 46).

AC MILAN: Abbiati (Gabriel, 46.) – Abate (Zapata, 80.), Bonera, Rami (Mexes, 66.), De Sciglio – Essien (Cristante, 66.), Muntari (Poli, 80.), Saponara – Niang – Pazzini (Balotelli, 46.), El Shaarway (Honda, 66.).
G.: Allen (17), Suso (89).

A döntőt hétfő éjjel játssza a két Vörös.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.