Meglepte a világot a NOB elnöke

Thomas Bach az Agenda 2020 reformcsomag újításait hangsúlyozta.

FT
2015. 05. 07. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Új-Zéland igazi sportnemzet” – mondta a NOB első embere. „Nemcsak kiváló sportolók vannak az országban, de a sport iránti szenvedély, az olimpiai szellem is jelen van. Mindenki örömére szolgálna, ha Új-Zéland egy nap megfontolná az olimpiarendezés lehetőségét. Az Agenda 2020 utat nyit minden nemzet számára, hiszen a játékok nem lehet pusztán húsz nagy ország privilégiuma.”

A német sportvezető kitért az ország által sikeresen lebonyolított, 2011-es rögbivilágkupára is: „Nemcsak én személy szerint, de több NOB-tag is boldog lenne, ha Új-Zéland elgondolkodna a lehetőségen. Az új megközelítés egyik legfontosabb alappillére a játékok öröksége; nem szeretnénk olyan létesítményeket, stadionokat látni, melyek kihasználatlanul maradnak az esemény végeztével. A sportolók számára nem a nézőszám a fontos, hanem hogy egy szurkolókkal teli arénában versenyezhessenek. Rugalmasak vagyunk mind az ideiglenes lelátók, mind a kisebb létesítmények tekintetében.”

Maradjunk annyiban, az új-zélandi olimpiarendezés esélyének meglebegtetésével Thomas Bach igencsak meglepte a világot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.