35 éve nem csinált olyat csapat, mint a Warriors

A Golden State Warriors hazai pályán 96-88-ra legyőzte az Oklahoma City Thundert, így nagydöntős.

MTI
2016. 05. 31. 7:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazaiak legjobbja ezúttal az előző két alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választott Stephen Curry volt, aki 36 ponttal és 8 gólpasszal segítette csapatát, ráadásul új NBA-rekordot állított fel, ugyanis ő az első a liga történetében, aki hét hárompontost szerzett egy hetedik mérkőzésen.

A vendégek legeredményesebbje Kevin Durant volt a maga 27 pontjával, míg Russell Westbrook 19 pontja mellett 13 gólpasszt adott és 7 lepattanót szerzett, ugyanakkor 21 mezőnykísérletéből mindössze 7 volt sikeres.

A Golden State az NBA történetének tizedik csapata, amely 3-1-es hátrányból fordít meg párharcot – 233 közül –, a főcsoportdöntők históriájában pedig mindössze a negyedik. Korábban ez a bravúr 1968-ban és 1981-ben a Boston Celticsnek, valamint 1979-ben a Washington Bulletsnek sikerült.

A magyar idő szerint péntek hajnalban kezdődő nagydöntőben, akárcsak tavaly, most is az alapszakaszgyőztes Golden State Warriors, valamint a Cleveland Cavaliers találkozik egymással. Egy évvel ezelőtt az oaklandiek 4-2-es összesítéssel hódították el a bajnoki címet.

Golden State Warriors–Oklahoma City Thunder 96-88
A párharcot 4-3-ra nyerte a Golden State.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.