A Pittsburgh közelít a Stanley Kupához

A Pittsburgh Penguins 2 perc 33 másodperccel a vége előtt ütött góllal 3-2-re legyőzte a vendég San Josét.

MTI
2016. 05. 31. 5:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazaiak az első harmad derekán két fiataljuk, Bryan Rust és Conor Sheary révén 62 másodperc alatt kétgólos előnyre tettek szert. A rivális a második harmad elején emberelőnyből szépített, majd még a szünet előtt Patrick Marleau-nak köszönhetően egyenlített.

A meccs hajrájában Nick Bonino egy remek passzt emelt a léc alá, így a Penguins 1-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

A Pittsburgh fennállása negyedik Stanley Kupa-győzelmére készül, míg a San José történelme során először jutott döntőbe.

A finálék nyitányán sorozatban ez volt a hetedik összecsapás, ami egy góllal dőlt el, és megszakítás nélkül a hatodik, amelyben a győztes gól az utolsó öt percben vagy a hirtelen halálban esett.

A finálé első meccsét utoljára 2006-ban nyerte keleti klub, akkor a Carolina Hurricanes játszott az Edmonton Oilersszel.

Amióta négy győzelem kell a végső sikerhez, azaz 1939 óta, a 76 lejátszott döntőből 59-szer az a csapat győzött, amely az első felvonásban diadalmaskodott, ez 78 százalékos győzelmi mutató.

Pittsburgh Penguins-San Jose Sharks 3-2 (2-0, 0-2, 1-0)
gól: Rust (13.), Sheary (14.), Bonino (58.), illetve Hertl (24.), Marleau (39.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.