A világ egyik legjobb kosarasa nem menne Rióba

Pau Gasol jelezte, hogy a zikavírus miatt erősen gondolkodik a riói olimpiai részvételen.

MTI
2016. 05. 30. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes spanyol sztár elmondta, jelenleg bizonytalan a helyzet Rióban, s mindenkinek alaposan végig kell gondolnia, megéri-e a kockázatot az indulás. Megjegyezte, hogy más spanyol sportolók is hasonlóan gondolkodnak, neveket azonban nem árult el.

A Los Angeles Lakersszel kétszeres NBA-bajnok Gasol szerint a jó döntéshez a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak és az egészségügyi szervezeteknek a jelenleginél több információval kellene szolgálniuk.

Gasol előtt már több neves sportoló hangot adott aggodalmának a zikavírus miatt. Legutóbb a golfozó Rory McIlroy beszélt arról, hogy gondolkodik, induljon-e az olimpián.

A napokban csaknem harminc ország százötven tudósa azt kérte, hogy halasszák el, vagy más városban tartsák meg az olimpiát. A szakemberek úgy ítélték meg, hogy az augusztusi riói rendezéssel felesleges veszélynek teszik ki azt a mintegy félmillió sportolót, szurkolót és turistát, aki az olimpia alkalmából a brazil városba látogat, és ha megfertőződik, hazatérve saját környezetében terjeszti tovább a vírust.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) erre reagálva azt közölte, „közegészségügyi szempontból nem indokolt” sem áthelyezni, sem törölni az augusztus 5-e és 21-e közötti olimpiát a zikajárvány terjedése miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.