Emiatt bukhat a hokis elitolimpia

Mi más lehetne az oka, mint a lóvé.

MTI
2016. 05. 31. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gary Bettman, az NHL első számú vezetője a Stanley-kupa-döntő magyar idő szerint kedd hajnali nyitómérkőzése előtt elmondta a liga honlapján: az NHL az egyetlen jelentős bajnokság a világon, amely az olimpia miatt kénytelen leállni hetekre.

A játékokra közel 150 játékost kellene küldeni, így az utazásnak, a biztosításnak és a szállásnak is komoly tételei, logisztikai problémái vannak. Ahogy fogalmazott: „nagyon-nagyon-nagyon sok millió” dollárról van szó.

Hangsúlyozta: érzi, hogy René Fasel, az IIHF elnöke szeretné megoldani a problémát. A NOB elnöke, Thomas Bach korábban kijelentette, hogy nem kívánnak fizetni a profiligáknak a sportolói részvételért.

Az ügyben várhatóan legkésőbb januárban születik döntés. Az NHL-esek az 1998-as, naganói játékok óta vannak jelen a téli olimpiákon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.