Djokovic átlépte a 100 millió dolláros álomhatárt

A férfiaknál kialakult az első párizsi elődöntő, ahol Andy Murray csap össze a címvédő Stan Wawrinkával.

B.M.L.
2016. 06. 01. 17:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végre az eső is úgy gondolta, kicsit hagyja teniszezni a világ legjobbjait Párizsban. A szervezők úgy megörültek a csapadékmentes napnak, hogy mind a hölgyeknél, mind pedig az uraknál hat-hat meccset írtak ki a napi programba. És lőn csoda, valamennyi meccset le is tudták játszani.

Ennek köszönhetően számos remek találkozót láthattak a nézők a Roland Garros szerdai napján. Például Serena Williamsét, aki ellentmondást nem tűrően egyszerűen lelőtte a pályáról a 18. helyen kiemelt ukrán Elina Szvitolinát. A címvédő most teniszezett a legjobban az idei Garroson, és 6:1, 6:1 arányban győzött. Mindenesetre a negyeddöntőben sem vár rá kőkemény ellenfél, ugyanis a torna egyik meglepetésemberével találkozik, a világranglista 60. kazah Julija Putyincevával, aki két szoros játszmában nyert a 12. kiemelt spanyol Suarez Navarro ellen (7:5, 7:5). Hogy nem lett teljes a Williams nővérek öröme, arról a tavaly elődöntőig jutó magyar származású Bacsinszky Timea tehet, aki aránylag simán ütötte el a továbbjutástól a 35 éves Venust. A svájci színekben versenyző Bacsinszky könnyen eljuthat idén is a legjobb négyig, ugyanis a negyeddöntőben a világranglistán 58. Kiki Bertensszel csap össze, miután a holland – aki az első fordulóban az idei Australian Open győztesét, Angelique Kerbert verte – az amerikai Madison Keyst győzte le 7:6, 6:3-ra.

Az alsó ágon a spanyol Garbine Muguruza már elődöntős, miután a tavalyi wimbledoni bajnok két harcos szettben megállította az amerikai Shelby Rogers igencsak meglepő menetelését (7:5, 6:3).

Az ausztrál Samantha Stosur 6:4, 7:6-ra verte a bolgár Cvetana Pironkovát.

A férfiaknál az alsó ágon is kialakult az elődöntő, ráadásul a torna első igazi slágermeccsére kerül sor a címvédő Stan Wawrinka és Andy Murray között. A svájci játszi könnyedséggel lépett túl a spanyol Ramos-Vinolason (6:2, 6:1, 7:6), és talán most játszott először a tornán valós tudása szerint. A római mesterversenyt is megnyerő skót viszont időben ébredt, és ezúttal nem bonyolódott bele egy újabb irgalmatlan hosszú meccsbe: két szoros szettet követően kiütötte a teljesen szétesett francia Richard Gasquet-t (5:7, 7:6, 6:0, 6:2).

Novak Djokovic ugyan még csak a negyeddöntőnél jár a felső ágon – a spanyol Bautista-Agut ellen diadalmaskodott 3:6, 6:4, 6:1, 7:5-re –, ám ez a sikere azt is jelentette, hogy a szerb világelső lett az első játékos a sportág történetében, aki átlépte a 100 millió dolláros kereseti határt. És ez az összeg tovább nőhet, hiszen az elődöntőért a cseh Tomas Berdych ellen játszik, aki a salakon mindenkire veszélyes spanyol David Ferrert győzte le három játszmában (6:3, 7:5, 6:3). A felső ág másik meccsén az osztrák tehetség, a világranglista 15. Dominic Thiem és az őt két hellyel megelőző belga David Goffin csap össze egymással, miután előbbi a spanyol Granollers-Puyolt verte 6:2, 6:7, 6:1, 6:4 arányban, míg utóbbi a lett Gulbist múlta felül négy játszmában (4:6, 6:2, 6:2, 6:3). A két fiatalnak pályafutásuk során ez lesz első Grand Slam-negyeddöntője, és a játékukat elnézve vélhetően nem az utolsó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.