Djokovic nem akar arrongánsnak tűnni

Nem lehetetlen, hogy idén mind a négy tenisz Grand Slam-tornát megnyerje – mondt a szerb teniszező.

MTI
2016. 06. 06. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem akarok arrogánsnak tűnni, de úgy gondolom, hogy mindent el lehet érni az életben” – mondta vasárnapi sikere után a 29 éves világelső. Hozzátette ugyanakkor, hogy most nem gondol a Grand Slamre, ki akarja élvezni a párizsi diadalt, amelyre már nagyon régóta hajtott.

A szerb játékos három elvesztett döntőt követően idén először győzött a francia nyílt bajnokságon, s ezzel immár mind a négy GS-versenyen ő a címvédő. A tavalyi Roland Garroson a svájci Stan Wawrinkától kapott ki a fináléban, s az a vereség azért is volt különösen fájó a számára, mert az év másik három nagy tornáját – az Australian Opent, Wimbledont és a US Opent – ő nyerte.

Legutóbb a német Steffi Grafnak sikerült a klasszikus Grand Slam, azaz egy naptári éven belül megnyerni mind a négy nagy versenyt. A férfiaknál eddig csak az ausztrál Rod Laver (1962, 1969) és az amerikai Don Budge (1938) tudta bemutatni ezt a bravúrt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.