Klasszis vízilabdázó költözhet Szolnokra

A címvédés a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapatának célja a következő bajnoki és kupaszezonban.

MNO
2016. 06. 06. 15:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Szolnoki Dózsa-Közgép csapata már biztosan ott lesz jövőre a Final Sixben, hiszen a Magyar Vízilabda Szövetség a szezon elején a bajnokság győztesének ígérte a szabad kártyát, amely garantálja a részvételt a Hatos Döntőben. A tavalyi hatodik hely és az idei bronzérem után pedig nem is lehet más a célunk, mint 2017-ben megnyerni a BL-döntőt. Itthon a kétéves hegemóniánkat akarjuk megőrizni a bajnokságban és a Magyar Kupában is” – mondta Kovács István, a Szolnoki Vízilabda Sport Club szakmai igazgatója a következő idény elvárásairól.

A Szolnoki Dózsa-Közgép csapatának olimpiai és világbajnokokból álló gerince, amely a válogatott alapját is adja, együtt marad. Így a Tisza-parton folytatja többek között Nagy Viktor, Kis Gábor, Varga Dénes és Vámos Márton is. Az együttesből négyen távoznak, köztük a pályafutásának utolsó szezonját kezdő Madaras Norbert, aki családjával a fővárosba költözik, és levezetésként Budapesten játszik még egy évet.

A szolnoki klub már korábban elindult a fiatalítás útján, a távozókat ennek szellemében pótolják.

„Sikerült megszereznünk a francia válogatott 25 éves jobbszélsőjét, Ugo Crousillat-t, aki előttünk a Budva, a Brescia és a Marseille csapatát is erősítette. Az utánpótlás-válogatott kapus, Kardos Gergely a Honvédból érkezik hozzánk. Bár a komplett csapatunk megvan, még egy igazoláson dolgozunk: napokon belül lezárul a tárgyalás egy olyan külföldi klasszissal, aki évek óta a nemzetközi vízilabda sztárjátékosa” – mondta Kovács István.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.