Lassan csak kiderül, doppingolt-e Bolt Pekingben

Annyi biztos egyelőre, hogy egy jamaikai olimpiai bajnok fennakadt a rostán.

MTI
2016. 06. 02. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bő két hete jelentette be, hogy a pekingi minták közül 454-et újravizsgáltatott, elsősorban olyan sportolókra koncentrálva, akik az augusztusi riói játékokon is szerepelhetnek. Az eredmények szerint hat sportágban összesen 12 ország 31 versenyzőjének mintája volt pozitív, közülük 14 orosz.

Jamaika hat arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett a kínai fővárosban, mindet atlétikában. A sprintersztár Usain Bolt egyedül három elsőséget gyűjtött, 100-on, 200-on és a váltó tagjaként, utóbbi versenyben Michael Fraterrel, Nesta Carterrel és Asafa Powell-lel – a volt világcsúcstartó Powell 2013-ban pozitív tesztet produkált. Rajtuk kívül még a női 100 méteren győztes Shelly-Ann Fraser, a 200-on első Veronica Campbell-Brown és a 400 gáton aranyérmes Melanie Walker nyert aranyérmet a szigetországnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.